Χανιά | Παρέμβαση Βάλιας Βαγιωνάκη στο σχέδιο νόμου του Υπ. Άμυνας: Η Κυβέρνηση τολμά εκεί που άλλοι δεν τόλμησαν

«Ώριμα θέματα για τον κόσμο των ενόπλων δυνάμεων» εκτιμά πως ρυθμίζονται με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας που θα έρθει τις επόμενες μέρες στη Βουλή, η βουλευτής Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συμμετέχει στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής χαιρέτισε στην τοποθέτησή της στην αρμόδια Επιτροπή την

Πέμπτη, την πρωτοβουλία του Υπουργείου για Σύσταση κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών, το οποίο όπως είπε «θα στελεχωθεί από το υπάρχον προσωπικό – με τις απαραίτητες γνώσεις – με κύρια αποστολή την πρόληψη και διερεύνηση εγκλημάτων διαφθοράς». «Η Κυβέρνηση τολμά εκεί που άλλοι δεν τόλμησαν» τόνισε η κα Βαγιωνάκη ενώ πρόσθεσε πως αυτή η κίνηση «ανταποκρίνεται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και επιδιώκει να προλάβει περιπτώσεις σκανδάλων που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει τις ένοπλες δυνάμεις στο παρελθόν».

Θετικά κρίνει η βουλευτής και τις ρυθμίσεις που δίνουν τη δυνατότητα αξιοποίησης του άχρηστου (για χρήση από τις ένοπλες δυνάμεις) υλικού, με διάφορους τρόπους, ενώ εκτίμησε ότι οι ρυθμίσεις που αφορούν τις εξελίξεις προσωπικού έρχονται να δώσουν λύσεις που χρόνια απασχολούσαν τους στρατιωτικούς.

Τέλος, αναφέρθηκε ενδελεχώς και στο θέμα που δημιούργησε εντάσεις στην Επιτροπή, σχετικά με την δημιουργία μιας ενιαίας συνδικαλιστικής ομοσπονδίας. Η κα Βαγιωνάκη σημείωσε πως πρέπει να επικρατήσουν οι ψύχραιμες φωνές, υπογράμμισε πως το Υπουργείο είναι ανοιχτό στο διάλογο, ωστόσο σημείωσε πως με τις αλλαγές στα περιφερειακά σωματεία μπαίνει φραγμός στις συνδικαλιστικές «αλχημείες», καθώς δημιουργείται, όπως σε όλη την Ευρώπη, ένας ενιαίος φορέας.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα