Χανιά | Παρέμβαση Γιώργου Σταθάκη για τον ΒΟΑΚ ζητά η Ένωση Ξενοδόχων

Την παρέμβαση του κ. Γιώργου Σταθάκη, για μια σειρά προβλημάτων του Βορείου Οδικού Άξονα ζητά με επιστολή της προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων.

Η επιστολή της Ένωσης που κοινοποιείται στους Βουλευτές Ν. Χανίων , στον Περιφερειάρχη Κρήτης , στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και στον Διευθύνων Σύμβουλου του ΟΑΚ αναφέρει:

« Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε έχει ξεκινήσει πριν λίγες ημέρες η τουριστική περίοδος και ήδη υπάρχουν αρκετά παράπονα από επισκέπτες

του Νομού Χανίων για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΒΟΑΚ σε όλο το μήκος του στο Νομό .

Έχουμε στη διάθεσή σας , αναλυτική ετήσια έρευνα στην οποία αποτυπώνεται η απογοήτευση και η αίσθηση ανασφάλειας επισκεπτών στον Ν. Χανίων , όσον αφορά το οδικό δίκτυο .

Ενδεικτικά αναφέρουμε :

Ελλιπής φωτισμός ( σε όλο το μήκος του αλλά κυρίως στους κόμβους – Λειτουργεί μόνο το 30 % των υπαρχόντων πυλώνων φωταγώγησης )

2.Διαμόρφωση κόμβων για τη σωστή κυκλοφορία και συγκεκριμένα του κόμβου της Σούδας, στον οποίο καταλήγουν 5 διαφορετικοί δρόμοι ( από αεροδρόμιο Χανίων , λιμάνι Σούδας , ΒΟΑΚ , Λεωφόρος Σούδας και δημοτικός δρόμος Σούδας ) και αποτελεί το πιο συχνό σημείο ατυχημάτων

3.Υπερβολική ανάπτυξη φυλλωμάτων των δέντρων ( περιορισμός ορατότητας )

4.Σβησμένες διαγραμμίσεις

5.Ύπαρξη μπάζων

6.Ύπαρξη νεκρών ζώων

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει με επιστολές μας , τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης για τα πολλά προβλήματα που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια. Υπήρξαν κάποιες σταδιακές βελτιώσεις , οι οποίες όμως δεν είναι επαρκείς στο να βελτιώσουν αισθητά τα προβλήματα του οδικού δικτύου .

Από τις μέχρι τώρα επαφές που έχουν γίνει με τους φορείς , ως συνέχεια των πολλών επιστολών μας για το θέμα του ΒΟΑΚ , αναφέρονται σε αναρμοδιότητα εκ μέρους τους για επίλυση αυτών των προβλημάτων ενώ ακόμα παρατηρείται το φαινόμενο να ξεκινάνε έργα από την Ανατολική Κρήτη ( όπως για παράδειγμα η σύνδεση και λειτουργία των υπαρχόντων πυλώνων φωταγώγησης που , όπως αναφέραμε και πιο πάνω , στο δυτικό κομμάτι του ΒΟΑΚ λειτουργεί μόνο το 30% ) και να έρχονται στα Χανιά με καθυστέρηση δύο χρόνια μετά .

Καθώς αντιλαμβάνεστε τη σπουδαιότητα ενός σωστού ,λειτουργικού & ασφαλούς ΒΟΑΚ στο Νομό Χανίων και προς αποφυγή μελλοντικών ατυχημάτων ( των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών ) , παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα , για τον φορέα που είναι αρμόδιος για θέματα του ΒΟΑΚ και ελπίζουμε στην δική σας συνδρομή για την επίλυση όλων των παραπάνω θεμάτων άμεσα, ιδιαίτερα τώρα που έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος .»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα