Χανιά | Παντελής Καραγιαννάκης: “Κατήφορος” η πορεία του Δήμου Αποκορώνου επί Κουκιανάκη – Καλεί σε αντίσταση

Ανακοίνωση, με την οποία καταφέρεται εναντίον των πρακτικών με τις οποίες πολιτεύεται η δημοτική αρχή στον Δήμο Αποκορώνου, εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης “Αποκόρωνας η γη μας”,Χανιά | Παντελής Καραγιαννάκης.

Ο κ. Καραγιαννάκης κατηγορεί τον δήμαρχο, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, για αντιθεσμική και παράτυπη συμπεριφορά και καλεί σε συστράτευση απέναντι στις πρακτικές του, ενώ χαρακτηρίζει ως κατήφορο την πορεία του δήμου επί των ημερών του νυν δημάρχου:

“Η παραίτηση του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Αποκορώνου κ. Σγουράκη, εξέλιξη

πρωτοφανής πανελλαδικά, αποτελεί την επιβεβαίωση του γεγονότος ότι ο Δήμος Αποκορώνου έχει οδηγηθεί σε απόλυτο τέλμα και απαξίωση από τον ίδιο τον Κουκιανάκη.

Η αντιθεσμική, αντιδημοκρατική και παράτυπη συμπεριφορά του Κουκιανάκη και η παντελής απροθυμία από την πλευρά του για οποιασδήποτε διάθεση διαλόγου και συνεννόησης επί των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζουν ο Δήμος και οι πολίτες έχει υποβαθμίσει το κορυφαίο συλλογικό όργανο, το δημοτικό συμβούλιο που ψήφισαν οι Αποκορωνιώτισσες και οι Αποκορωνιώτες. Λειτουργώντας αντιδημοκρατικά, άλλες φορές διαστρεβλώνει τις αποφάσεις του, άλλες φορές τις αγνοεί πλήρως και σε άλλες περιπτώσεις προβαίνει σε εξωθεσμικές πιέσεις και έμμεσους εκβιασμούς μέσω των ΜΜΕ προς την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, κατηγορώντας τους για προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου που έχει προκαλέσει ο ίδιος με την αδράνεια και την αναποτελεσματικότητα του.

Ο Κουκιανάκης έχει οδηγήσει τον Αποκόρωνα σε θεσμικό αντιδημοκρατικό κατήφορο και απώλεια κάθε προσανατολισμού με ξεκάθαρη περιστολή διαδικασιών συνταγματικά κατοχυρωμένων με τρόπο που δεν διανοήθηκε καν, να πράξει οποιοσδήποτε προκάτοχος του.

Στην ανακοίνωση παραίτησής του ο κ. Σγουράκης αναφέρει: «(…)Το Δημοτικό Συμβούλιο όταν αποφασίζει και οι αποφάσεις του δεν είναι αρεστές στο Δήμαρχο τοποθετούνται στα συρτάρια των αχρήστων (…) Η αλαζονεία και το ψέμα στο λόγο του δημάρχου, που πολλές φορές σπιλώνει ανθρώπους, αποτελεί νοοτροπία και πρακτική συνυφασμένη με την σημερινή δημοτική αρχή».

Τις επισημάνσεις αυτές του κ. Σγουράκη επιβεβαιώνουν σειρά ενεργειών του Κουκιανάκη που προτιμά να αποφασίζει μόνος του, αντίθετα στη συλλογική βούληση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Η άρνηση εκτέλεσης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός από παράνομη, έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα την στρεβλή και εσφαλμένη πορεία πολλών ζητημάτων, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις επίλυσης των προβλημάτων και τελικώς την υπανάπτυξη του Αποκόρωνα, ενάντια στα συμφέροντα των συνδημοτών μας.

Συμπορευθήκαμε και συμφωνήσαμε επανειλημμένως με απόψεις του κ. Σγουράκη, διαφωνήσαμε με άλλες επιλογές του. Κυρίως όμως, βρεθήκαμε επανειλημμένως στο ίδιο δίλημμα που βρέθηκε ο κ. Σγουράκης, αν δηλαδή έχει νόημα και αξία η παρουσία μας στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο που ο Κουκιανάκης συνεχίζει να ευτελίζει.

Οι όποιες αποφάσεις του κ. Σγουράκη είναι σεβαστές από την παράταξή μας. Απευθυνόμαστε όμως στον ίδιο και τον καλούμε να συμμετάσχει στον ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο που προανήγγειλε ο επικεφαλής της παράταξής μας στο τελευταίο (4-6-2021) έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν έχουμε δικαίωμα να μένουμε αδρανείς στις πρακτικές και στους τακτικισμούς Κουκιανάκη, του χειρότερου Δημάρχου που γνώρισε ποτέ ο Αποκόρωνας.
Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να επιτρέπουμε στον Κουκιανάκη τη νόθευση της βούλησης και της ψήφου των δημοτών του Αποκόρωνα, τον ευτελισμό των θεσμικών οργάνων του Δήμου μας και των θεσμικών συλλογικών αποφάσεων.

Καλούμε σε συμμετοχή, συστράτευση και συλλογική δράση κάθε ενεργό πολίτη του Αποκόρωνα ώστε από κοινού να αντιταχθούμε στις πρακτικές Κουκιανάκη και να σταματήσουμε τον κατήφορο του Δήμου μας επί των ημερών του.”

zarpanews.gr

The post Χανιά | Παντελής Καραγιαννάκης: “Κατήφορος” η πορεία του Δήμου Αποκορώνου επί Κουκιανάκη – Καλεί σε αντίσταση appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα