Χανιά | «Πάνω από την κατσαρόλα είμαστε όλοι ίσοι» – Δωρεάν φαγητό για όλους κάθε Κυριακή από την Κοινωνική Κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος” | Photos + Video

Με το σύνθημα «πάνω από την κατσαρόλα είμαστε όλοι ίσοι» και με σεβασμό στη ζωή χωρίς διακρίσεις, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σήμερα στα Χανιά, δράση δωρεάν διανομής φαγητού από την Κοινωνική Κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος”, στην πλατεία της Νικηφόρου Επισκόπου, πίσω από το Βενιζέλειο Ωδείο.

Πρόκειται για μια δράση κοινωνικής αλληλεγγύης, κατά την οποία μαγειρεύεται

φαγητό σε δημόσιους χώρους και η οποία ξεκίνησε στην Αθήνα το 2011 από τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

“Ο Άλλος Άνθρωπος” ξεκίνησε στα Χανιά | Πάνωμε την πρωτοβουλία της Χανιώτισσας εργαζόμενης του Νοσοκομείου Χανίων, Μαρίας Μυτιληνάκη, αλλά και 40 εθελοντών και
στηρίζεται από τοπικές επιχειρήσεις και από το Συσσίτιο της Σπλάντζιας, το οποίο προσφέρει το χώρο του για την προετοιμασία των γευμάτων.

Μιλώντας στο zarpanews.gr, η Μαρία Μυτιληνάκη αναφέρθηκε στο πως πήρε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει αυτή την δράση στα Χανιά: «Θαύμαζα πάντα το έργο του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ο οποίος εμπνεύστηκε μια κουζίνα για όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας, εισοδήματος. Τον παρακολουθούσα, μου άρεσε η ελευθερία σε όλο αυτό που γινόταν και αποφάσισα να πάω να τον βρω. Τον βρήκα περίπου τέλος Φεβρουαρίου, πήρα την άδειά του και με πολλή μεγάλη του χαρά δέχτηκε και αρχές Μαρτίου αρχίσαμε να το οργανώνουμε. Άρχισε ένας μαραθώνιος να βρούμε πρώτες ύλες, να βρούμε ανθρώπους, μπήκαν καλάθια συλλογής τροφίμων στα σούπερ μάρκετ ΣΥΝΚΑ και αναμένεται να μπουν και στον Χαλκιαδάκη. Οι άνθρωποι αρχίζουν σιγά σιγά και μας γνωρίζουν».

«Μαγειρεύουμε στον δρόμο και τρώμε όλοι μαζί»

Την ίδια ώρα, η κ. Μυτιληνάκη, τόνισε πως η κοινωνική κουζίνα δεν είναι μια φιλανθρωπική δράση, αλλά είναι μια δράση φαγητού για όλο τον κόσμο: «Πάνω από την κατσαρόλα είμαστε ίσοι, αλλά συναντάμε τη διαφορετικότητα. Το φαγητό είναι δωρεάν για όλους. Η διαφορά με τις υπόλοιπες κοινωνικές κουζίνες είναι ότι εδώ, μαγειρεύουμε στον δρόμο και τρώμε όλοι μαζί. Μέχρι να πάρουμε τα δικά μας σκεύη εξυπηρετούμαστε από τα Συσσίτια της Σπλάντζιας».

Στο μεταξύ, και η συνταξιούχος και εθελόντρια Χριστίνα Πιτίδου, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της δράσης, λέγοντας πως «σκοπός είναι να τρώμε όλοι μαζί παρέα, να κάνουμε παρέα στους ανθρώπους, να μη νιώθουν μοναξιά, να ακούμε τα προβλήματά τους. Σκοπός είναι να πλησιάσουμε τον άνθρωπο».

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο όσα είπε η κ. Πιτίδου:



Η δράση έχει και ομάδα στο Facebook: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ “Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ” – ΧΑΝΙΑ.

zarpanews.gr

The post Χανιά | «Πάνω από την κατσαρόλα είμαστε όλοι ίσοι» – Δωρεάν φαγητό για όλους κάθε Κυριακή από την Κοινωνική Κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος” | Photos + Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Πάνω, – Δωρεάν, Κυριακή, Κοινωνική Κουζίνα “Ο, ” | Photos + Video,chania | pano, – dorean, kyriaki, koinoniki kouzina “o, ” | Photos + Video