Χανιά | Πανηγύρισε η Αγία Μαγδαληνή στη Χαλέπα | Photos

Στον ιστορικό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας όπου διακονεί ο Πρωτ. Νικόλαος Πατσουράκης, τελέσθηκε χθες μέγας πανηγυρικός Εσπερινός.Στο κήρυγμα του ο Πανιοσλογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας ανέφερε ότι στις καθημερινές απογοητεύσεις της ζωή μας οι Άγιοι της Εκκλησίας μας και η Αγία Μαγδαληνή που εορτάζουμε σήμερα στον πριγκιπικό αυτό ναό της πόλεως μας, έρχεται ως μυροφόρος, να μυρώσει την ύπαρξη μας και να της χαρίσει τα άνθη της χάριτος της, λέγοντας ότι τίποτα δεν είναι δυνατότερον από την Ανάσταση

του Ιησού Χριστού.Γι’ αυτό λοιπόν και μέσα στο σύμβολο της Πίστεως μας υπάρχει και το προσδοκώ Ανάσταση νεκρών. Οι άνθρωποι σήμερα πονάνε, θλίβονται και στεναχωρούνται όταν φεύγουν προσφιλή πρόσωπα από την ζωή, και πολύ περισσότερο όταν αυτά τα πρόσωπα είναι νέοι άνθρωποι, που δεν έχουν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους, που έχουν αφήσει πολλές εκκρεμότητες πίσω τους.

Και όμως μέσα σε αυτό το πρόσωπο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, μπορούν οι άνθρωποι να βρουν την παρηγοριά και το στήριγμα τους. Η Αγία Μαρία Μαγδαληνή, μας διδάσκει πως να μεταμορφώνουμε την απελπισία σε ελπίδα, τον θάνατο σε ζωή, το σταμάτημα κάθε πνευματικής εγρήγορσης σε μία άλλη εγρήγορση, που θα βλέπουμε την κάθε ημέρα της ζωής μας σαν να είναι η τελευταία ημέρα, και θα την σπουδαιολογούμε και θα την αξιοποιούμε και θα την κάνουμε δόξα, τιμή και λατρεία προς τον Θεό.

Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή είναι εκείνη η Αγία που είδε. Σε μία εποχή που εύκολα υιοθετούμε πληροφορίες και ειδήσεις χωρίς να τις δούμε, γιατί μας καλύπτει μία συναισθηματική εξάρτηση και εμπιστοσύνη στον πληροφοριοδότη μας. Δυστυχώς όμως πολλές φορές ο πληροφοριοδότης δεν μας πληροφορεί ορθά, πέφτοντας εν συνεχεία σε λάθος εκτιμήσεις πραγμάτων και προσώπων.

Και δυστυχώς ό,τι λέγεται στις ημέρες μας και ό,τι ακούγεται δεν είναι έτσι ακριβώς όπως λέγεται και όπως ακούγεται, και πολλές φορές δεν είναι καν αλήθεια. Γι΄αυτό στο πρόσωπο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, έχουμε την αληθινή και ζωντανή πληροφορία ότι υπάρχει Ανάσταση, ότι υπάρχει ο Αναστημένος Χριστός ο οποίος υπόσχεται σε όλους μας την Βασιλεία την ανέσπερη, ο οποίος υπόσχεται ότι μετά τον σταυρό και τον προσωπικό μας Γολγοθά υπάρχει και η Ανάσταση, ο οποίος υπόσχεται και λέει ότι ”εγώ ειμί η οδός, η ζωή και η Ανάσταση”.

Γι΄αυτό λοιπόν όσοι χάνουμε τον δρόμο μας, να βρούμε την οδό, όσοι κατακυριευόμαστε από την μυρωδιά του θανάτου να βρούμε τη ζωή και όσοι δεν πιστεύουμε στην πέραν του τάφου ζωή, να βρούμε την ανάσταση του Κυρίου μας και να παρηγορηθούμε σε αυτήν…

Πλήθος κόσμου έσπευσε να προσκυνήσει την εικόνα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και της Αγίας Μαρκέλλας που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη τους σήμερα και αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα