Χανιά | Παιδική… λύπη για την παιδική χαρά τους – Ένας χρόνος κι ακόμα περιμένουν τα παιχνίδια | Photos

| Photos

Τα δοκάρια στο γρασίδι περιμένουν τα παιδιά, τραγουδούσαν πριν από 20 και βάλε χρόνια οι Πυξ Λαξ. Σ’αυτή την παιδική χαρά όμως δεν υπάρχουν ούτε δοκάρια, ούτε παιχνίδια, ούτε και περιμένει τίποτα τα παιδιά. Μάλλον τα έχουν ξεχάσει.

Η μικρή παιδική χαρά βρίσκεται στο Βαμβακόπουλο, στην περιοχή της Καλλιθέας και σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, πριν από το περσινό καλοκαίρι ακόμα, συνεργείο του

δήμου Χανίων απομάκρυνε τα παιχνίδια και τις κούνιες, γιατί είχαν παλιώσει και ήταν επικίνδυνό να χτυπήσει κάποιο παιδί.

Πέρασε περίπου ένας χρόνος και τα παιδιά ακόμα περιμένουν τις νέες κούνιες και τα όποια παιχνίδια αποφασιστεί να τοποθετηθούν εκεί.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, το γύρω-γύρω όλοι – και δεν εννοούμε το παιχνίδι – ξεκίνησε, όταν αναζήτησαν να μάθουν τί θα γίνει με την παιδική χαρά. Έγινε γνωστό ότι έπρεπε να ανοίξει φρεάτιο η ΔΕΥΑΧ για να γίνεται η απορροή του νερού που μαζεύεται στην παιδική χαρά όταν βρέχει.

Το νερό, σύμφωνα με τους κατοίκους, πράγματι μαζεύεται, ωστόσο γεννιέται το ερώτημα πόσοι μήνες απαιτούνται για να προχωρήσει η διαδικασία και να ανοίξει αυτό το… έρμο το φρεάτιο, ώστε στη συνέχεια να τοποθετήσει ο δήμος τα παιχνίδια.

Στο μεταξύ έρχεται Πάσχα και σχολικές διακοπές κι η παιδική χαρά παραμένει κενή. Ελάχιστοι πια περιμένουν πως θα προλάβουν να βάλουν τα παιχνίδια πριν τις διακοπές.

Η νομοθεσία, οι διαδικασίες, οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές μπορεί να αποτελούν εξήγηση για τους μεγάλους, δεν λένε τίποτα όμως στα μικρά παιδιά που δεν καταλαβαίνουν τίποτα από αυτά.

Να παίξουν θέλουν. Απλά.
zarpanews.gr

The post Χανιά | Παιδική…| Παιδική… λύπη για την παιδική χαρά τους – Ένας χρόνος κι ακόμα περιμένουν τα παιχνίδια | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα