Χανιά | Ο Γιάννης Μαλανδράκης απαντά στους κατοίκους του Μάλεμε που ζητούν επεμβάσεις από τον Δήμο

ΜεΧανιά | επιστολή του, ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, απαντά σε ανοικτή επιστολή με την οποία κάτοικοι της περιοχής του Μάλεμε ζητούν να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους, ζητούν καλύτερη καθαριότητα, δημιουργία παιδικής χαράς, επισκευή του φωτισμού και άλλες παρεμβάσεις (δείτε εδώ).

Αναλυτικά η απάντησή του:

«Ο Δήμος Πλατανιά έχει ήδη ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μελέτες, έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση πρ/σμου 260.000,00€ για την αντικατάσταση του συνόλου των ιστών και

φωτιστικών σωμάτων στην παραλιακή ζώνη του Μάλεμε και του Πύργου Ψηλονέρου.

Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν μπορούσε να γίνει παρέμβαση αντικατάστασης σε
προγενέστερο χρόνο, καθόσον το έργο είχε κατασκευασθεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και υπήρχαν χρονικοί περιορισμοί σε ότι αφορούσε την αντικατάσταση τους.

Σε ότι αφορά την κλάδευση των δένδρων καθώς και την περιποίηση του πρασίνου στην παραπάνω περιοχή, έχουν πραγματοποιηθεί από το Δήμο μια σειρά νέων φυτεύσεων, για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου και όχι μόνο εκεί, καθώς και παρεμβάσεις καλλωπισμού του υφιστάμενου πρασίνου.

Επίσης σε τακτική βάση τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου καθώς και του εξωτερικού συνεργάτη, προβαίνουν σε καθαρισμό και ευπρεπισμό της ευρύτερης περιοχής.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, ο οποίος είναι επιβαρυμένος από τα λύματα που έρχονται από περιοχές του Δήμου Χανίων, όπως Αγ.Μαρίνα, Σταλός, όπως και από τη ραγδαία ανέγερση νέων οικοδομών κατά τα προηγούμενα έτη, ο Δήμος Πλατανιά πέτυχε την ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” , την αναβάθμιση και επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού πρ/σμου 8.500.000,00€ ώστε να υπάρξει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που παραλάβαμε.

Το έργο είναι στη διαδικασία συμβασιοποίησης μέσω του ΟΑΚ, μετά από μια
χρονοβόρα περίοδο ενστάσεων για την οριστική ανάδειξη του αναδόχου.

Επίσης έχει ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα ανακατασκευή τμήματος οδικού
δικτύου στην Κοινότητα του Μάλεμε, η οποία τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί.
Παράλληλα κατασκευάζονται τέσσερεις (4) νέες παιδικές χαρές, μεταξύ των οποίων και
μία (1) στο Μάλεμε, ενώ ήδη κατασκευάζεται ειδικού τύπου ράμπα, με το συναφή της
εξοπλισμό, για την υποβοήθηση στην κολύμβηση Ατόμων μΕΑ.

Τέλος ο Δήμος Πλατανιά αξιοποιώντας και το χρηματοδοτικό εργαλείο του Leader,
πέτυχε μετά τη χρονοβόρα διαδικασία μελετών, λήψης εγκρίσεων και αξιολόγηση τον υποβληθέντων προτάσεων, να εντάξει στο παραπάνω πρόγραμμα την ανάπλαση συνολικά του περιβάλλοντα χώρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Μάλεμε, με τη δημιουργία χώρου αναψυχής , υπαίθριου αθλητικού πάρκου, κλπ. ΠΥ 280.000,00€
Κύριε Διευθυντά, μετά τα παραπάνω ενδεικτικά που αναφέρθηκαν, είναι προφανές ότι οι υπογράφοντες θα μπορούσαν να τα είχαν πληροφορηθεί αν ήθελαν από το Τοπικό Συμβούλιο του Μάλεμε ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και όχι να επιλέξουν την δημοσιοποίηση τους, πριν καν σχεδόν ενημερωθεί ο Δήμος, στέλνοντας και φωτογραφίες αρχείου προς εντυπωσιασμό.

Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στο έγγραφο τους, για τη
διεκδίκηση χώρου στο Ιστορικό Αεροδρόμιο του Μάλεμε, κάτι που διεκδικεί στρατηγικά ο Δήμος Πλατανιά την τελευταία δεκαετία και μάλιστα πρόσφατα πέτυχε την παραχώρηση λωρίδας 6 μέτρων, εντός του Ιστορικού Αεροδρομίου του Μάλεμε, παράπλευρα της Π.Ε.Ο. για τη δημιουργία πεζοπορικής- ποδηλατικής διαδρομής. Το παραπάνω είναι ενταγμένο σε ένα ευρύτερο έργο δημιουργίας πεζοδρομίων έως το Κολυμβάρι, εκατέρωθεν της Π.Ε.Ο. , πρ/σμου 5.500.000,00€ που έχει ήδη υποβληθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, μέσω της Περιφέρειας Κρήτης.

Είναι προφανές ότι πάντα υπάρχουν προβλήματα, αλλά εξίσου προφανές θα πρέπει να
είναι η αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται και τα αποτελέσματα που παράγονται.»

zarpanews.gr

The post Χανιά | Ο Γιάννης Μαλανδράκης απαντά στους κατοίκους του Μάλεμε που ζητούν επεμβάσεις από τον Δήμο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα