Χανιά | Ντελιβεράδες καταγγέλλουν ότι έκαναν διανομές μέσα στο χιόνι και το χαλάζι

Την έντονη αντίδραση του Σωματείου Διανομέων Χανίων έχει προκαλέσει η απόφαση μερίδας επιχειρηματιών εστίασης να μη σταματήσουν τις εξωτερικές διανομές την ώρα των έντονων καιρικών φαινομένων που παρουσιάστηκαν και στο Νομό Χανίων, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.

Οι διανομείς (ντελίβερι) της πόλης με επιστολή τους καταγγέλλουν:

«Τεράστια ασυδοσία από μέρος εργοδοτών στα Χανιά, όπου σήμερα Τρίτη 25/01 και με τα καιρικά φαινόμενα να εναλλάσσονται από βροχή χιόνι και χαλάζι, έβγαλαν συναδέλφους διανομείς στο δρόμο για διανομή

με πραγματικό κίνδυνο της υγείας τους.

Το σωματείο μας πραγματοποίησε περιοδείες σε χώρους δουλειάς όπου και ζητούσε να σταματήσει η διανομή , με βάση το ΦΕΚ που εξέδωσε χτες ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ,σύμφωνα με το οποίο αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων διανομής τροφίμων και ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier) στην περιφέρεια της Κρήτης.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση η οποία εντελώς πρόχειρα και στο πόδι ανακοίνωσε το συγκεκριμένο ΦΕΚ Αριθμ. 14911/2022 – ΦΕΚ τεύχος Β 187/24.1.2022 με το οποίο ούτε η αστυνομία ούτε το ΣΕΠΕ θα μπορούσε να επιβάλει κάποια κύρωση στους εργοδότες οι οποίοι αποφάσισαν να ανοίξουν την διανομή. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν για άλλη μια φορά στο έλεος των εργοδοτών τους χωρίς καμία ουσιαστική μέριμνα από την κυβέρνηση.

Καλούμε για άλλη μια φορά τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους ώστε οργανωμένα και μαζικά να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και δικαιώματα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Αύριο 26/01 να σταματήσει η διανομή στα Χανιά | Ντελιβεράδεςκαι όπου αλλού στην Ελλάδα έχει κηρυχτεί αργία λόγο καιρικών συνθηκών

-Η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να τηρηθεί η απαγόρευση που επιβάλλεται στη διανομή φαγητού και κούριερ»

zarpanews.gr

The post Χανιά | Ντελιβεράδες καταγγέλλουν ότι έκαναν διανομές μέσα στο χιόνι και το χαλάζι appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα