Χανιά | Νέες χρηματοδοτήσεις στο δήμο Πλατανιά στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020»

Πέρα από τα 2.413.412 εκ. ευρώ για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Λαχιανών που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης για την κάλυψη της επάρκειας-ποιότητας του νερού, ο Δήμος Πλατανιά χρηματοδοτείται επίσης με 260.000 ευρώ, σύμβαση που υπογράφηκε σήμερα για την «Προμήθεια και εγκατάσταση φυγόκεντρου διαχωριστή αφυδάτωσης ιλύος της Ε.Ε.Λ. της Δ.Ε.Υ.Α. Βορείου Άξονα Χανίων».

Η πράξη υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ).

Ο φυγόκεντρος διαχωριστής

θα εγκατασταθεί στο τμήμα αφυδάτωσης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α., με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του και την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών λειτουργίας ολόκληρης της εγκατάστασης. Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 260.000 ευρώ και η σύμβαση υπογράφηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΒΑ Γιάννη Σταματάκη, τον Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΑΚ Φώτη Καζάζη και τον ανάδοχο της εταιρείας ENVITEC Χρήστο Δρακόπουλο.

Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης:

«Σήμερα υπογράφουμε την σύμβαση της προμήθειας του φυγοκεντρικού διαχωριστή ντε κάρτερ, ένα έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Κρήτης, το είχαμε υποβάλλει σε συνεργασία με τον ΟΑΚ, και σήμερα μετά την διαδικασία και την ολοκλήρωση του ανοικτού διαγωνισμού είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογραφεί η σύμβαση προμήθειας του εξαρτήματος το οποίο θα έχει καθοριστικό ρόλο στη μείωση των οσμών, ένα ισχυρό πρόβλημα για την περιοχή. Οι προσπάθειες θα είναι να ολοκληρωθεί σε συνεργασία με τον ΟΑΚ μέχρι το Καλοκαίρι του 2018. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Κρήτης».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα