Χανιά | Ναι στην απόφαση του Πολυτεχνείου για την αξιοποίηση των κτιρίων του λέει ο Φορτσάκης

Υπέρ της απόφασης του Πολυτεχνείου Κρήτης να αξιοποιήσει, με όποιον τρόπο κρίνει πως μπορεί να βοηθήσει το ακαδημαϊκό του έργο, την περιουσία του, τάχθηκαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε γι αυτό ακριβώς το θέμα τόσο ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Καθηγητής κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, όσο και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μανώλης Κελαϊδής.

Όπως είπε ο κ. Φορτσάκης το Σύνταγμα

της χώρας αναγνωρίζει στα Πανεπιστήμια το αυτοδιοίκητο καθώς και το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση τους να προστατεύουν αλλά και να εκμεταλλεύονται την περιουσία τους για να εξυπηρετείται ο ακαδημαϊκός χαρακτήρας τους και οι οικονομικές τους ανάγκες για το συμφέρον των φοιτητών.

Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ υπεραμύνθηκε της απόφασης του Πρύτανη του Π.Κ και σημειώσε πως το ίδρυμα θα πρέπει να προχωρήσει στην επένδυση την οποία έχει επιλέξει.

Μάλιστα επέρριψε ευθύνες και στην κυβέρνηση και το υπουργείο πολιτισμού καθώς όπως είπε με την στάση τους στο συγκεκριμένο ζήτημα βάζουν εμπόδια στην υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης.

Τόνισε επίσης πως τα χρήματα που θα εισπράξει το Πολυτεχνείο Κρήτης από την εκμετάλλευση των κτιρίων θα διατεθούν για την στήριξη των φοιτητών του ιδρύματος.

Σημείωσε πως τα Ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας θα πρέπει να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να μην περιμένουν από το κράτος την οποιαδήποτε στήριξη.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα