Χανιά | «Μισός μισθός» η αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης – Πού κυμαίνονται οι τιμές στα καύσιμα

Παρά την αύξηση που καταγράφεται φέτος στις τιμές των καυσίμων, πολλοί είναι οι πολίτες που προμηθεύτηκαν από νωρίς πετρέλαιο θέρμανσης, προκειμένου να ζεστάνουν το χειμώνα τα σπίτια τους. Αυτό επεσήμανε το πρωί, ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Χανίων Γιάννης Δρακακάκης, μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 και στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη: «Έχει βάλει αρκετός κόσμος πετρέλαιο θέρμανσης,

αρκετά σπίτια έχουν εφοδιαστεί από το ξεκίνημα της σεζόν από τις 15 του Οκτώβρη. Τώρα βέβαια που έχουν πιάσει τα πολλά κρύα και ο χειμώνας είναι στα φόρτε του, τώρα παρατηρείται περισσότερο μια κινητικότητα, υπάρχουν περισσότερες παραγγελίες.»

Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης στα Χανιά

Η μέση τιμή στα Χανιά | Μισόςγια το πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται φέτος στο 1,15 ευρώ το λίτρο. Η τιμή ξεκινάει από 1,13 και πωλείται μέχρι και 1,18 ευρώ ενώ πέρσι την ίδια περίοδο η τιμή ήταν περίπου στα 85 λεπτά.

300 ευρώ πάνω ο τόνος 

Αύξηση 30% καταγράφηκε φέτος στις τιμές των καυσίμων.

Για παράδειγμα, ενδεικτικά ένα τριώροφο κτίριο, το οποίο πέρσι για να προμηθευτεί 1 τόνο πετρέλαιο για χρήση 2-3 μηνών χρειάστηκε περίπου 850 ευρώ, φέτος για να το προμηθευτεί χρειάζονται 1150 ευρώ. Διαφορά της τάξης των τριακοσίων ευρώ.

«Μισός μισθός, υπάρχει διαφορά 300 ευρώ.» είπε ο κ. Δρακακάκης.

Επίδομα θέρμανσης

Τα ποσά του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο κ. Δρακακάκης: «Τα πρώτα χρήματα έχουν μπει ήδη στους δικαιούχους. Ο κόσμος μπορεί να συνεχίζει να κάνει αίτηση για το επίδομα θέρμανσης, χρήματα τα οποία θα πάρει με το νέο έτος.»

Σταθεροποιήθηκαν οι τιμές στα υπόλοιπα καύσιμα

Ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Χανίων έκανε λόγο για σταθεροποίηση των τιμών στα καύσιμα αυτό το διάστημα.

Έτσι, όπως είπε ο ίδιος, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Η αμόλυβδη πωλείται στο 1.77 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης στο 1.48 ευρώ/λίτρο

Ο καιρός τα Χριστούγεννα 

Με βαρυχειμωνιά θα γιορτάσουν και οι Κρητικοί τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είπε σε ερώτηση για τον καιρό ο Γιάννης Δρακακάκης. Ο κ. Δρακακάκης εκτός από Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Χανίων, είναι γνωστός για την ιδιότητά του να προβλέπει τον καιρό διαβάζοντας τα Μερομήνια. «Τα Χριστούγεννα το κλίμα θα είναι πολύ χειμωνιάτικο και με πάρα πολλά χιόνια. Δε λέω ότι θα πέσει χιόνι μέσα στην πόλη αλλά τα βουνά θα είναι κάτασπρα. 10 του Γενάρη θα έχουμε Αλκυονίδες μέρες για μια βδομάδα και μετά θα ξεκινήσει πάλι η κακοκαιρία.»

zarpanews.gr

The post Χανιά | «Μισός μισθός» η αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης – Πού κυμαίνονται οι τιμές στα καύσιμα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Μισός,chania | misos