Χανιά | Μεγάλο το ενδιαφέρον στην κορυφή του 10ου Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας

Τον 7ο γύρο διανύει το Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας και η κατάσταση στην κορυφή αντί να ξεκαθαρίζει περιπλέκεται περισσότερο.

Νέες ανατροπές είχαμε τη χτεσινή μέρα και οι δύο πρωτοπόροι Momchil Nikolov και Stupak Kiril συμβιβάστηκαν με ισοπαλία στη μεταξύ τους αναμέτρηση, ένα αποτέλεσμα που εκμεταλλεύτηκαν ο GM David Alberto (Ιταλία), ο IM Barski Radoslaw (Πολωνία) και ο GM Sadzikowski Daniel (Πολωνία) και να τους φτάσουν στη βαθμολογία με αποτέλεσμα οι πέντε αυτοί παίκτες να ισοβαθμούν στην κορυφή με 6

βαθμούς σε 7 αγώνες και πλέον οι δύο τελευταίοι γύροι να είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για όλους.

Από τους Έλληνες παίκτες οι δύο πρωταθλητές μας Χρήστος Μπανίκας και Κελίρης Ανδρέας βρίσκονται στην 11η και 14η θέση αντίστοιχα με 5,5 βαθμούς και ο Σωτήρης Μαλικέντζος με 5 βαθμούς στη 17η θέση. Στις γυναίκες η Worek Joanna συνεχίζει την πολύ καλή της πορεία και χτες έκανε ισοπαλία με τον IM Reshef Omer από το Ισραήλ παραμένοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, πλέον όμως με τη νίκη της Κινέζας Qiu Mengjie επί του Vladimir Minko από τη Ρωσία συγκατοικούν στην κορυφή με 5 βαθμούς. Στην 3η θέση βρίσκεται με μισό βαθμό παρακάτω η Tsveta Galunova από τη Βουλγαρία. Από τους Χανιώτες σκακιστές ξεχωρίζουν ο Γιάννης Καλογερής με 5 βαθμούς, ο Σπύρος Ναούμ με 4,5 βαθμούς και με 4 βαθμούς ισοβαθμούν ο Αργύρης Παπαδόπουλος, Βερυκάκης Μανόλης, Φυντριλάκης Σταύρος, Μαθιουλάκης Φάνης, Κουβάτσος Φίλιππος, Πατρελάκης Ευάγγελος και Πετράκη Αργυρώ.

Από τα χτεσινά αποτελέσματα να ξεχωρίσουμε τη νίκη του Κων/νου Αναγνωστόπουλου επί του GM Bortnyk Olexandr (Ουκρανία 2585) και του Σερντεδάκι Θανάση επί της Maria Gevorgyan (Αρμενία). Από τα σημερινά ματς ξεχωρίζει ο αγώνας του Χρ. Μπανίκα με τον Ανδρέα Κελίρη και των πρωτοπόρων Barski – Stupak, και Sadzikowski – David Alberto.

Ο τελευταίος γύρος διεξάγεται σήμερα το πρωί με ώρα έναρξης στις 10:00. Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά ζωντανά από το διαδίκτυο. Μπορείτε να τις παρακολουθήσετε από την ιστοσελίδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων www.chaniachess.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα