Χανιά | Με την Διοίκηση του Ναυστάθμου Κρήτης συναντήθηκαν οι φιλόζωοι

Συνάντηση με τον Διοικητή και άλλα στελέχη του Ναυστάθμου Κρήτης, είχαν εκπρόσωποι των φιλοζωικών συλλόγων της πόλης, για το πολύ σοβαρό ζήτημα των αδέσποτων ζώων που ζουν και περιφέρονται στους τριγύρω χώρους.

«Μετά από πρωτοβουλία μας πραγματοποιήθηκε συνάντηση των φορέων μας με τον Διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης κ . Χαράλαμπο Ζησιμόπουλο και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες στις 11 Οκτωβρίου για τα αδέσποτα που διαβιώνουν στον Ναύσταθμο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των σωματείων.

Τα θέματα και οι προτάσεις που θίξαμε και

καταθέσαμε στην συζήτηση ‘ήταν τα παρακάτω:

1 .Tα αδέσποτα ζώα δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν να υπάρχουν , αν οι αρμόδιοι κατά το ποσοστό και την ευθύνη , που τους αναλογεί , δεν λάβουν τα σωστά μέτρα.

Λύσεις του » ποδαριού » δεν υπάρχουν και δεν αποτελούν καν λύσεις ..

Λύσεις του τύπου » πάρτε τα » δεν είναι ούτε εφικτές ούτε αποτελεσματικές , αφού ακόμη και αν αυτά απομακρυνθούν , σε λίγο και πάλι ο αριθμός θα είναι ο ίδιος και πιθανόν μεγαλύτερος λόγω της συνεχούς εγκατάλειψης

2.Να γίνει λεπτομερής καταγραφή των ήδη υπαρχόντων ζώων , αφού όλα σημανθούν και καταγραφούν από τον Δήμο Χανίων με την συνδρομή της κτηνιάτρου του Ναυστάθμου και της 5μελους επιτροπής του Δήμου ..

Μετά την σωστή και πραγματική αυτή καταγραφή , ζώα τα οποία είναι νέα και δεν ανήκουν στα καταγεγραμμένα να απομακρύνονται με ευθύνη της 5μελους επιτροπής του Δήμου Χανίων, με την προϋπόθεσή ότι θα έχουν μέχρι τότε υλοποιηθεί όλες οι προτάσεις που περιγράφονται στην παρούσα, για την αποτροπή του φαινομένου της εγκατάλειψης κατοικιδίων στους χώρους του Ναυστάθμου.

3.Να στειρωθούν όσα ζώα δεν είναι στειρωμένα – οι στειρώσεις των ζώων στον Ναύσταθμο έγιναν από τα φιλοζωικά σωματεία και όχι από τον Δήμο- , ώστε να μην πολλαπλασιάζονται.

4.Να γίνει λεπτομερής καταγραφή όλων των εργαζομένων στο Ναύσταθμο που έχουν κατοικίδιο , αν το έχουν σημάνει και κυρίως αν η σήμανση είναι καταγεγραμμένη στην βάση δεδομένων του ΥΠΑΑΤ , ώστε να αποκλειστεί η εγκατάλειψή του , όταν κάποιος εργαζόμενος μετατεθεί όπως συνέβαινε στο παρελθόν και πιθανόν να συμβαίνει ακόμη.

5.Σταθερός έλεγχος ανά βδομάδα του περιεχομένου των καμερών που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του Ναυστάθμου , του οικισμού κλπ

6.Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ομοσπονδίας στα 3 σχολεία του Ναυστάθμου.

7.Να ανευρεθεί τρόπος από την Διοίκηση του Ναυστάθμου να υπάρχει συνέχεια των ενεργειών τους για να μην παρατηρείται το φαινόμενο συνεχών αλλαγών των προσώπων που είναι αρμόδιοι για τα αδέσποτα και ο φαύλος κύκλος να παραμένει.

8.Οι καταγγελίες για επιθετικά ζώα να είναι επαρκώς αιτιολογημένες ώστε να μπορεί στη συνέχεια η 5μελής επιτροπή του Δήμου να ακολουθήσει την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία ..

Δυστυχώς το αδέσποτο που προσφάτως κατέθεσαν καταγγελία , ότι είναι επιθετικό δεν βρίσκεται εν ζωή , αφού βρέθηκε δηλητηριασμένο , προφανέστατα από άτομο εντός του Ναυστάθμου ..

Για το ζώο αυτό καλούμε τον κ. Διοικητή , ως οφείλει , να διεξάγει αποτελεσματική Ε.Δ.Ε ώστε να εντοπιστεί ο δράστης της αποτρόπαιης δολοφονίας του , αφού κατά την κοινή λογική είναι κάποιος στον οποίο το σκυλί » επιτέθηκε » ή στον ίδιο ή σε συγγενικό του πρόσωπο ..

Η υποχρέωση της ΕΔΕ είναι απαραίτητη , μιας και όλοι γνώριζαν και είναι και καταγεγραμμένο στην καταγγελία , που έγινε στο Δήμο , ότι το ζώο για χρόνια ζούσε μέσα στο Ναύσταθμο ..

Τα επιχειρήματα που εκφράστηκαν , ότι το ζώο βρέθηκε νεκρό έξω από την πύλη του Ναυστάθμου , αν και το σημείο που βρέθηκε ορίζεται σαν μέρος του Ναυστάθμου , δεν ευσταθεί νομικά ούτε έχει αρμοδιότητα γι αυτό ο Δήμος , όπως οι ίδιοι ανέφεραν

Τα περί αντιθέτου αποτελούν κατά την γνώμη μας υπεκφυγή και μη ανάληψη της ευθύνης για Ε.Δ.Ε ..

Επίσης μη θετική εικόνα αποκομίσαμε από την άρνηση των αρμοδίων να καταδικάσουν γραπτά την έκνομη , βίαιη και αποκρουστική αυτή πράξη καθώς και να ενημερώσουν με εγκύκλιο όλο το προσωπικό για τις ποινές , που προβλέπονται και τα διοικητικά πρόστιμα στις περιπτώσεις κακοποίησης ή θανάτωσης ζώων συντροφιάς ..

Απόψεις προσωπικές για τα ζώα ,που ούτε η νομοθεσία μας αποδέχεται ούτε και η Διεθνής Διακήρυξη Προστασίας των ζώων , που έχει υπογράψει η χώρα μας αλλά και δεν εδράζονται στη ευρύτερη έννοια της ηθικής απέναντι στην ζωή οιουδήποτε πλάσματος ανθρώπινου ή μη , δεν μπορεί να εκφράζονται σε επίσημες συναντήσεις και δεν αποτελούν την εκφρασμένη θέση της συντεταγμένης Πολιτείας.

Θέλουμε να πιστεύουμε , ότι η συζήτηση , που έγινε , θα αποδειχτεί εποικοδομητική γι αυτό και παρακαλούμε την Διοίκηση του Ναυστάθμου να αποδεχτεί τις προτάσεις μας , τις μόνες που μπορούν να περιορίσουν την μελλοντική αύξηση των αδέσποτων στον Ναύσταθμο και ελπίζουμε να αναλάβει τις ευθύνες ,που της αναλογούν για τα θέματα , που θίξαμε.

Τους ευχαριστούμε όλους ,που είχαν την καλοσύνη και την διάθεση να κουβεντιάσουν μαζί μας και αναμένουμε να μας ειδοποιήσουν για την παρουσίαση του εκπαιδευτικού μας προγράμματος».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα