Χανιά | Με μουσική, χορό και τον “Ζορμπά” η αναχώρηση του εντυπωσιακού μεξικάνικου ιστιοφόρου | Photos + Video

| Photos + Video

ΈτσιΧανιά | εντυπωσιακά όπως ήρθε, άλλο τόσο εντυπωσιακά έφυγε. Ο λόγος για το μεξικάνικο ιστιοφόρο “CUAUHTEMOC”, γνωστό και ως “Πρέσβης και Ιππότης των θαλασσών”, που έφτασε στο λιμάνι της Σούδας το πρωί της Πέμπτης (Δείτε ΕΔΩ) και αναχώρησε λίγο πριν τις 10 το πρωί του Σαββάτου.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και τα βίντεο του zarpanews.gr, αρκετός κόσμος βρέθηκε στο λιμάνι της Σούδας για να δει μια τελευταία φορά το εντυπωσιακό ιστιοφόρο το οποίο έτσι κι αλλιώς ήταν ανοικτό στο κοινό από την πρώτη στιγμή της άφιξής του.

Εκεί

βρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης και Ελένη Ζερβουδάκη που συνομίλησαν με τον πρέσβη του Μεξικό ενώ η μπάντα του δήμου Χανίων αποχαιρέτησε το πλοίο με γνωστές μελωδίες, ενώ με τη σειρά της η μπάντα του πλοίου έπαιξε παραδοσιακές μελωδίες για τον αποχαιρετισμό, αλλά και τον “Ζορμπά”, την ορχηστρική σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη που έκανε κάποιους να… στήσουν τον χορό!

Το Cuauhtemoc είναι ένα σκάφος – σύμβολο για το πολεμικό ναυτικό του Μεξικού που φέτος γιορτάζει τα 200 χρόνια με επισκέψεις στα λιμάνια πολλών χωρών. Κάθε χρόνο κάνει ένα διαφορετικό ταξίδι στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των δοκίμων του. Φέτος, απέπλευσε πριν από 2 μήνες από το λιμάνι του Ακαπούλκο, ενώ ο τελικός προορισμός είναι το Ντουμπάι (Expo Dubai 2020).

Στο πλοίο βρίσκονται συνολικά 248 άτομα εκ των οποίων 57 είναι αξιωματικοί και 61 δόκιμοι της Ηρωικής Ναυτικής Στρατιωτικής Σχολής που εγγράφονται στον τελευταίο χρόνο με διαφορετικές ναυτικές καριέρες για να γίνουν οι μελλοντικοί αξιωματικοί του μεξικανικού στρατού.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Με μουσική, χορό και τον “Ζορμπά” η αναχώρηση του εντυπωσιακού μεξικάνικου ιστιοφόρου | Photos + Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα