Χανιά | Κόβει την πίτα και μένει ένα βράδυ στο μπλόκο των αγροτών ο Σύλλογος Γυναικών και η ομάδα Ραμνής

Στο μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια θα κόψουν την πίτα τους ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων και η Ομάδα της Ραμνής, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών.

Η κοπή της πίτας θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στις 8 το βράδυ.

Η ανακοίνωση κάλεσμα:

O Σύλλογος Γυναικών Χανίων και η Ομάδα Γυναικών Ραμνής, μέλη της ΟΓΕ, συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, που έχουν βγει ξανά στους δρόμους, στήνοντας μπλόκα, για να αντιπαλέψουν

τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν. Στο στόχαστρο της πάλης τους βρίσκονται η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, τα μέτρα που εφαρμόζουν στo πλαίσιo των μνημονίων διαρκείας, επιταχύνοντας τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα τους. Αντίπαλοι της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς είναι οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο της, κερδοσκοπούν σε βάρος της, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων και η Ομάδα της Ραμνής, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες της υπαίθρου, που η πλειοψηφία τους είναι άνεργες, συμβοηθούντα μέλη, εργάτριες γης ή εποχιακά εργαζόμενες. Είναι τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής-αντιασφαλιστικής πολιτικής που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων.

Γυναίκα της υπαίθρου,

Απέναντι στον «σκληρό» κοινωνικό αποκλεισμό, το κλείσιμο και την υπολειτουργία σχολείων στα χωριά, τις τεράστιες ελλείψεις σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, την ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα, που φορτώνει αποκλειστικά στις δικές σου πλάτες τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ…δεν μπορείς να σταθείς μόνη βασιζόμενη σε ευχολόγια και παυσίπονα, σε διάφορα ψευτοπακέτα αποζημιώσεων ή προγράμματα επιχειρηματικότητας, αλλά ούτε και σε προτάσεις για διαχειριστικές αλλαγές. Με την οργάνωση στους αγροτικούς συλλόγους, στους συλλόγους και ομάδες γυναικών της ΟΓΕ, μπορούμε να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, στην ΕΕ, στην κυβέρνηση και στους υπερασπιστές τους.

ΠΑΡΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ,

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Σε καλούμε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου μετά τις 9:30 μμ στα Μεγάλα Χωράφια, όπου θα κρατήσουμε το μπλόκο για ένα βράδυ, κάνοντας το δίκαιο αγώνα των αγροτών γυναικεία υπόθεση.»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα