Χανιά | Κινητοποίηση του ΣΕΠΕ στην πρωτοβάθμια για την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων (ΣΕΠΕ) την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, ζητώντας την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ:

«Κινητοποίηση – Μονιμοποίηση και όχι ομηρία των διοριστέων του 2020
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και το νόμο 4589/2019 με βάση τον οποίο πραγματοποιούνται οι διορισμοί στην εκπαίδευση, οι νεοδιόριστοι μετά το πέρας δύο

ετών κατά τα οποία θεωρούνται δόκιμοι, μονιμοποιούνται Νόμος 4589/2019 (με τις αλλαγές από το Νόμο 4957/2022) Άρθρο 63 παρ 7.

Οι νεοδιοριζόμενοι υπηρετούν επί δύο (2) έτη ως δόκιμοι. Στο τέλος του δεύτερου έτους οι νεοδιοριζόμενοι κρίνονται προκειμένου να μονιμοποιηθούν. Ο τρόπος και τα κριτήρια κρίσης της καταλληλότητας των νεοδιοριζομένων καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Αν νεοδιοριζόμενος δεν κριθεί κατάλληλος να μονιμοποιηθεί, εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 5 και 6 του Κεφαλαίου Α΄ του άρθρου 16 του ν. 1566/1985 (Α΄167).

Σύμφωνα με το έγγραφο 107693/E2/01-07-2016 του υπουργείου παιδείας που εκδόθηκε για να ρυθμίσει τις σχετικές διαδικασίες, η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων γίνεται αυτοδίκαια. “Αυτόματα” δηλαδή μετά τη συμπλήρωση των 2 ετών ευδόκιμου πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας, η διεύθυνση εκπαίδευσης θα πρέπει να εκδώσει διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης του μέχρι πρότινος δόκιμου υπαλλήλου της. Ακόμα αναγράφεται ότι η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τον/την Διευθυντή/ντρια Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας…

Με τα δεδομένα των διορισμών του 2020 , εφόσον η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022 Η Διεύθυνση ΠΕ Χανίων είναι υποχρεωμένη να εκδώσει διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης έως τις 19/10/2022.

Ο σύλλογος μας καλεί το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Χανίων να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση των όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν  τον Αύγουστο του 2020. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι τη διαδικασία μονιμοποίησης έχουν ήδη ολοκληρώσει οι διευθύνσεις Α/βάθμιας εκπαίδευσης Α΄ και Γ΄ Αθήνας. Αντίστοιχα πολλά ΠΥΣΠΕ έχουν ολοκληρώσει από την άνοιξη του 2022 την ίδια διαδικασία μονιμοποίησης για ΕΕΠ/ΕΒΠ.

Για το λόγο αυτό το ΔΣ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3 Νοέμβρη στη 1.30μμ στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Χανίων».

zarpanews.gr

The post Χανιά | Κινητοποίηση| Κινητοποίηση του ΣΕΠΕ στην πρωτοβάθμια για την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα