Χανιά | Κινέζικες ζωγραφικές με συναίσθημα δημιουργού από την Κρήτη στο ΚΑΜ

Κινέζικες Ζωγραφικές θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσοι επισκεφθούν την Έκθεση Ζωγραφικής που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά από τις 2 Απριλίου μέχρι τις 14 Απριλίου.

Θα εκτεθούν δεκάδες παραδοσιακοί Κινέζικοι πίνακες ζωγραφικής, οι οποίοι συνδυάζουν τα κινέζικα χαρακτηριστικά με το μοναδικό συναίσθημα του δημιουργού από την Κρήτη, με αληθινή καρδιά και βαθύ σεβασμό στους θεούς της φύσης. Αυτά τα

έργα μπορεί να γίνουν η δεσμίδα φωτός που θα φωτίσει το μονοπάτι της επικοινωνίας μεταξύ της Κινέζικης ζωγραφικής και της μοντέρνας Ελληνικής τέχνης. Καθώς θα παρουσιάζονται τα χρώματα και οι γραμμές, ελπίζω επίσης να εκφράσουν την ελπίδα, τα όνειρα, το μεγαλείο και την ελευθερία του κόσμου.

Χώρος έκθεσης:
Εκθεσιακός χώρος ισογείου Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου,
Ενετικό Λιμάνι Χανίων
Η έκθεση ξεκινάει την
02 -04-2018 έως 14 -04-2018,
Η ώρα : 10:00~ 14:00, 18:00~21:00
Η έκθεση δεν θα έχει εμπορικό χαρακτήρα, στόχος του καλλιτέχνη είναι να γνωρίσουν οι Έλληνες την δουλειά του , αφού άλλωστε τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στα Χάνια

Ο Wang Zuoqian (Γουάνγκ Τζουό Τσιάν) γεννήθηκε το 1949 στην κομητεία Changtu (Τσάνγκ Του) της επαρχίας Liaoning (Λιάο Νινγκ). Είναι στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συνδικάτων της Changtu, μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών Κίνας, Διευθυντής της Ένωσης Καλλιτεχνών της Επαρχίας Liaoning, διακεκριμένο μέλος της Ακαδημίας Καλλιτεχνών της Επαρχίας Liaoning, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών της πόλης Tieling (Τίε Λινγκ), μέλος του Συμβουλίου της Κινεζικής Κρατικής Ορχήστρας Huqin (Χου Τσίν).
Ο Γουάνγκ Τζουό Τσιάν ζεί στο Πεκίνο και στα Χανιά

Το 1987 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Lu Xun (Λου Σουν) – Τμήμα Ζωγραφικής. Το ζωγραφικό του έργο με τίτλο «Στο τέλος του Φθινόπωρου» ήταν μέσα στην συλλογή έργων που εκτέθηκαν στο Πεκίνο, δυτικά της Απαγορευμένης Πόλης, στο συγκρότημα κτιρίων Zhongnanhai Ziguangge, όπου είναι η έδρα της Κινεζικής Κυβέρνησης. Η έκθεση ήταν μέρος των εορτασμών για τα 70 χρόνια απο την ίδρυση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το 1993 σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Πεκίνου.

Το 2000 το ζωγραφικό του έργο με τίτλο «Όνειρο του χωριού Huangshizhai» συμμετείχε στην Έκθεση ζωγραφικής «Κινέζικη ζωγραφική-το ύφος του αιώνα», όπου διακρίθηκε κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο.

Το 2001 το ζωγραφικό του έργο με τίτλο «Τόπος ζωής» συμμετείχε στην έκθεση για τον εορτασμό των 80 ετών απο την ίδρυση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το 2002 το έργο του «Το παλαιό χωριό» κερδίζει το Ασημένιο Βραβείο για την επαρχία Liaoning στον 12ο διαγωνισμό «Αστέρια» του Κινέζικου Υπουργείου Πολιτισμού.

Το 2004 το ζωγραφικό του έργο με τίτλο «Ευημερούσα Γή» επιλέχθηκε για την 10η Εθνική Έκθεση έργων τέχνης.

Το 2006 το ζωγραφικό του έργο με τίτλο «Γή της Φαντασίας» επιλέχθηκε απο την Εθνική Ακαδημία Καλών Τεχνών σαν εξαιρετικό έργο τέχνης.

Το 2007 η οργανωτική επιτροπή του Οργανισμού Φιλίας Κίνας-Ρωσίας στα πλαίσια του «Έτους Κίνας-Ρωσίας» προσκάλεσε τον Γουάνγκ Τζουό Τσιάν στην Μόσχα, όπου έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Ασιατικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Το 2008 ίδρυσε στο Πεκίνο το στούντιο τέχνης Wang Zuoqian (Γουάνγκ Τζουό Τσιάν).

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα