Χανιά | Καταγγέλλει τον δήμο Γαύδου ότι του πήρε τα ζώα… και τα έσφαξε – Τι απαντάει η δήμαρχος

Στο Αννουσάκειο ίδρυμα, στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων και στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού και Νέων Χανίων, μοίρασε ο Δήμος Γαύδου τα αιγοπρόβατα που είχε κατασχέσει ως αδέσποτα στα μέσα Οκτωβρίου, σε περιοχή του νησιού. Όμως, σύμφωνα με κάτοικο της Γαύδου (στοιχεία στη διάθεση του zarpanews.gr), τα ζώα αυτά ήταν δικά του και μάλιστα, υποστήριξε ότι ο δήμος δεν τήρησε τη νομοθεσία, καθώς δεν του άφησε κανένα περιθώριο να τα πάρει πίσω, έστω και αν χρειαζόταν να πληρώσει πρόστιμο.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, στις 14 Οκτωβρίου υπάλληλοι του δήμου και

ένας δασοφύλακας της Δ/νσης Δασών εντόπισαν τα ζώα σε τοποθεσία που, όπως λέει, δεν ήταν πλήρως περιφραγμένη, αλλά η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, ανήκει στην οικογένειά του. Τα ζώα όμως δεν είχαν ενώτια, ήταν δηλαδή χωρίς σήμανση και έτσι κατασχέθηκαν από τους υπαλλήλους και την ίδια μέρα φέρονται να φορτώθηκαν στο καράβι για Παλαιόχωρα.

Στο μεταξύ, ο καταγγέλλων ζήτησε από τον δήμο να του επιστραφούν τα ζώα, αλλά, όπως λέει, παραπέμφθηκε στη Δ/νση Δασών, από όπου φέρεται να παραπέμφθηκε πίσω στον δήμο Γαύδου και πληροφορήθηκε τελικά ότι τα ζώα είχαν ήδη σφαγεί. Υποστηρίζει δε, ότι όλα αυτά έγιναν εντός μιας ημέρας.

“Έπρεπε η προθεσμία να τηρηθεί. Ακόμα και χωρίς ενώτια, υπάρχει ένα διάστημα 10 ημερών για να ζητήσει πίσω τα ζώα του ο ιδιοκτήτης και εγώ έκανα την αίτηση αμέσως. Κι αυτοί τα σφάξανε κατευθείαν. Ουσιαστικά μου έκλεψαν τα ζώα και ήταν και σε περίοδο κύησης, που απαγορεύεται να τα σφάξεις”, δήλωσε ο κάτοικος της Γαύδου.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τη δήμαρχο Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, με αφορμή αυτή την υπόθεση και έλαβε την απάντηση ότι ο δήμος τήρησε τη νομοθεσία:

“Τα ζώα ήταν αδέσποτα και δεν είχαν ενώτια και εμφανίστηκαν και άλλοι δημότες που υποστήριξαν ότι τα ζώα αυτά ήταν δικά τους”, ανέφερε η κα Στεφανάκη. “Τηρήθηκε πλήρως η διαδικασία, υπάρχει η σχετική επιτροπή που αποφάσισε και τελικά τα ζώα πράγματι σφάχτηκαν και διανεμήθηκαν σε ιδρύματα των Χανίων”, είπε η δήμαρχος. “Από τη στιγμή που δεν είχαν καμία σήμανση, δεν ήταν δυνατή η ταυτοποίηση των ζώων και ο δήμος ακολούθησε τη νόμιμη οδό”.

“Δεν μαζεύουμε απλά τα αδέσποτα ζώα, εφαρμόζουμε τον νόμο. Δεν θέλουμε να δημιουργούνται ζητήματα, αλλά δεν μπορούμε να μη λαμβάνουμε υπόψη και τους ανθρώπους που έχουν περιουσίες και βλέπουν ξένα ζώα να κυκλοφορούν σε αυτές”, είπε ακόμα η κα Στεφανάκη.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Καταγγέλλει| Καταγγέλλει τον δήμο Γαύδου ότι του πήρε τα ζώα… και τα έσφαξε – Τι απαντάει η δήμαρχος appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα