Χανιά | Καταδίκη της ΔΕΗ για τη μεγάλη φωτιά στο Βαμβακόπουλο – Μαραθώνια δίκη, μεταμεσονύχτια απόφαση

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων στον υπεύθυνο συντήρησης δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στα Χανιά, καταλογίζοντάς του ευθύνη από αμέλεια για τη μεγάλη φωτιά στο Βαμβακόπουλο που το 2013 είχε καταστρέψει ολοσχερώς τον Συνεταιρισμό Αλουμινοκατασκευαστών, φορτηγά αυτοκίνητα, Ι.Χ, οικοδομικά μηχανήματα, ενώ είχαν πληγεί σοβαρά διάφορες επιχειρήσεις, με καμένα γραφεία και αποθήκες.

Η δίκη διήρκεσε πέντε συνεδριάσεις,

με την τελευταία μάλιστα να είναι μαραθώνια, καθώς ξεκίνησε την Τρίτη το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα.

Επρόκειτο ουσιαστικά για επανάληψη της δίκης που είχε προηγηθεί τον Ιούλιο του 2020. Τότε, είχε υπάρξει καταδικαστική απόφαση από το ίδιο δικαστήριο, αλλά η πλευρά της ΔΕΗ είχε ζητήσει να αναιρεθεί η απόφαση αυτή, αίτημα που ικανοποίησε ο Άρειος Πάγος.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και μάλιστα λίγες μέρες πριν παρέλθει η προθεσμία παραγραφής της υπόθεσης.

Για την πολιτική αγωγή παραστάθηκαν οι νομικοί, Γιώργος Περράκης, Μιχάλης Στεφανογιάννης και Μερώπη Βαγιωνάκη. Ο κ. Στεφανογιάννης δήλωσε στο zarpanews.gr ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση, καθώς ανοίγει τον δρόμο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων στα αστικά δικαστήρια. Μέχρι τώρα οι δίκες αυτές αναβάλλονταν, καθώς έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθεί το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Βέβαια, η δυνατότητα της υπεράσπισης να ζητήσει αναίρεση και σε αυτή την απόφαση είναι υπαρκτή, αλλά σε λίγες μέρες θα παρέλθει η προθεσμία για την παραγραφή και δύσκολα θα υπάρξει κάποια εξέλιξη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ανέφερε ο κ. Στεφανογιάννης.

Η πλευρά της υπεράσπισης δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

The post Χανιά | Καταδίκη| Καταδίκη της ΔΕΗ για τη μεγάλη φωτιά στο Βαμβακόπουλο – Μαραθώνια δίκη, μεταμεσονύχτια απόφαση appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα