Χανιά | «Καλό φθινόπωρο» με ένταση και καυγάδες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Υψηλοί τόνοι και αντιπαραθέσεις μεταξύ συμβούλων και παρατάξεων χαρακτήρισαν την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων – πρώτη μετά από έναν μήνα- στην οποία κυριάρχησε η συζήτηση προ ημερησίας διάταξης.Σχολεία μέσω ΣΔΙΤ

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος στις ανακοινώσεις του αναφέρθηκε στην έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής για την πρόταση κατασκευής οκτώ νέων σχολικών μονάδων και ανακατασκευής του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας μέσω Σύμπραξης Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) την οποία ανακοίνωσε το πρωί

σε συνέντευξη τύπου (ΕΔΩ).

Το σχέδιο παρουσίασε στους συμβούλους ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημάρχου, μηχανικός Κώστας Μπροκαλάκης ενώ ο Δήμαρχος έκανε λόγο για μια τεράστια επιτυχία και την μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει στον Δήμο εδώ και δεκαετίες.

Από την παράταξη Σκουλάκη, η Νάνσυ Αγγελάκη επανέλαβε πως στηρίζει το σχέδιο, κατηγορώντας ωστόσο τον Δήμαρχο για μηδενισμό του έργου των προηγούμενων και ζητώντας λεπτομέρειες για την κοστολόγηση του έργου.

Τις ενστάσεις του για την ακεραιότητα ορισμένων οικοπέδων από αυτά που προτείνονται, μετέφερε ο Άρης Παπαδογιάννης, επισημαίνοντας ότι στηρίζει το έργο.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Σαρρής, αναγνώρισε πως αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν άλλες χρηματοδοτικές δυνατότητες για την σχολική στέγη, επισημαίνοντας όμως πως η υπόθεση «θέλει ψάξιμο». Μεταφέροντας την εμπειρία σχολείου της Αττικής που έχει χτιστεί μέσω ΣΔΙΤ, τόνισε πως αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις χρήσεις στις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων ή του σχολείου μετά τη λήξη του ωραρίου, καθώς για όλα χρειάζεται άδεια από την εταιρεία.

Κάθετα αντίθετος εμφανίστηκε ο Νίκος Παπαντωνάκης που ζήτησε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της πρότασης και κατήγγειλε πως τα ΣΔΙΤ βασίζονται στις υπερσκοστολογήσεις.

«Λέτε απανωτά ψέματα για τα ΣΔΙΤ» τόνισε από την πλευρά του ο Σεραφείμ Ρίζος και προσέθεσε: «Ψέμα πρώτο, ότι δεν θα στοιχίσει τίποτα στον Δήμο Χανίων, δεύτερο ότι τα σχολεία θα παραμείνουν δημόσια και τρίτον ότι θα λυθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγης.

Δημοτική Αγορά

Οι τόνοι ανέβηκαν και στο θέμα της ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς με τις παρατάξεις Σκουλάκη και Παπαδογιάννη να αμφισβητούν την ύπαρξη των 5 εκ. ευρώ και να κατηγορούν τον Δήμαρχο για την επιλογή της τμηματικής ανακατασκευής που φαίνεται πως προκρίνεται για το έργο.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα