Χανιά | Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά στα Νέα Καταστήματα

Κάλεσμα σε όλους τους Χανιώτες να συμμετάσχουν μαζικά στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, απεύθυναν με ανακοινώσεις τους οι εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Παράλληλα καλούν τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωι στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων.

Αναλυτικά:

Χαλακατεβάκη Μαριατζελα μέλος του Δ.Σ του σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων

Ιδιαίτερη και πολύπλευρη η

σημασία της πρωτομαγιάς.

Καταρχήν, H 1η Μάη είναι μέρα απεργίας ,είναι η παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης. Τιμάμε τους νεκρούς μας, Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους για να έχουμε σήμερα δικαιώματα στην δουλειά κ στην ζωή μας, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση χωρίς πολέμους κ προσφυγιά.

Ήδη από το 2009 δηλ 9 χρόνια ζούμε την καπιταλιστική κρίση στο πετσί μας κ ακούμε υποσχέσεις και επιβεβαιώσεις ότι η κρίση φεύγει κ έρχεται η ανάκαμψη-η ανάπτυξη .Και εμείς ρωτάμε ΑΝΑΠΤΥΞΗ για ποιους?

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ πως μόλις ακούμε την λέξη ανάπτυξη σημαίνει ότι θα ματώσουμε πάλι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας την πολιτική της ΕΕ και συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων έχει εκφραστές και στο Δήμο και στο κίνημα και θα πούμε και 2 παραδείγματα. Στο δήμο πριν λίγο χρονικό διάστημα πήγαν να χαρακτηρίσουν όλο το νομό τουριστική ζώνη (λέγοντάς μας ότι έγινε λόγο αφέλειας-ότι ήθελαν να το κάνουν για καλό να έχει ζωντάνια τα Χανιά) χωρίς να σκεφτούν εμάς τους εργαζόμενους ότι δηλ δουλειά και τις Κυριακές κ επιμήκυνση του ωραρίου κατά 2 ώρες .Στο κίνημα που ενώ η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ υπέγραφε κάτω από το τραπέζι πάγωμα των μισθό και νομιμοποίησε κ τον απαράδεχτο διαχωρισμό σε μισθό 586 ευρώ άνω των 25 χρ και 511 ευρώ κάτω τον 25 χρ., τα ταξικά σωματεία δίναν την μάχη για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις με για αυξήσεις των δικαιωμάτων τους , όπως πέτυχαν στην ζώνη του περάματος.

Γι αυτό λέμε ότι είναι πολύπλευρη η σημασία της πρωτομαγιάς γιατί τιμάμε τους νεκρούς, τιμάμε όλους τους αγωνιστές αλλά ταυτόχρονα είναι μέρα αντίστασης να μην περάσουν όλα αυτά και φυσικά αντεπίθεσης για να κερδίσουμε ακόμα περισσότερα.

Όλες αυτές οι πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση και η εκφραστές της αντίστοιχα (όπως αναφέραμε πριν) δεν μας τσακίζει κάθε μέρα μόνο εμάς ,αλλά έχει συνέπειες κ τσακίζει κ άλλους λαούς έχοντας βάσεις νατοϊκές κ δίνοντας γη κ νερό σε αυτούς που σκοτώνουν άοπλους κ παιδιά. Που στο Αιγαίο θαλασσοπνίγονται άνθρωποι για να σωθούν από το πόλεμο

Και πια είναι η απάντηση της κυβέρνησης για την Συρία???? Ότι η χώρα μας δεν συμμετέχει στον πόλεμο .Είναι τουλάχιστον ψεύτες και εγκληματίες, που πέρα από την βάση της Σούδας που ο χανιώτικος λαός γνωρίζει πολύ καλά, όχι μόνο η κυβέρνηση, την διατηρεί και την αναβαθμίζει αλλά μέσα σε 2 χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις (Αλεξανδρούπολη, Άραξο, Ανδραβίδα Άκτιο, Λάρισα, Σύρο)

Σε αυτές τις συνθήκες πρέπει οι εργαζόμενοι, ο λαός να σηκώσει τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης προς στους πρόσφυγες απομονώνοντας εθνικιστές-φασίστες. Πρέπει να παλέψουμε μέσα από τα ταξικά σωματεία για καλύτερες συνθήκες.

Τέλος σας καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση 10.30 το πρωί στα νέα καταστήματα κ αμέσως μετά θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι στους Άγιους Αποστόλους.

Ιωσήφ Αποστολάκης Πρόεδρος του Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού

Αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική επίθεση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα θα συνεχίσει και μετά τον Αύγουστο που μέρες τώρα κραυγάζουν πώς θα βγούμε από τα μνημόνια.

Η άλλη όψη του νομίσματος για μας είναι αυτή της συμμετοχής στις νατοϊκές επεμβάσεις αλλά κ της μετατροπής της χώρας μας σε ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟικών από το Έβρο έως τον τόπο μας τα Χανιά στην βάση της Σούδας.

Λέμε να δυναμώσουμε τα σωματεία μας και με γνώμονα το ταξικό δίκαιο μας να βγούμε στην Αντεπίθεση. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ-ΤΟΥΡΙΣΜΟ αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ να μην εργάζεται χωρίς ΣΣΕ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

Συνάδελφοι οι επιχειρηματίες του κλάδου κατέγραψαν δύο χρόνια τώρα διαδοχικά ρεκόρ όσο αφορά τις τουριστικές αυξήσεις και τα κέρδη τους, ενώ το ίδιο διάστημα οι εργαζόμενοι είδαν την εντατικοποίηση να αυξάνεται, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και της ενοικιαζόμενης εργασίας να πολλαπλασιάζονται και τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις να κουρελιάζονται.

Ενώ οι μισθοί και τα δικαιώματα μας δέχονται επίθεση δεν αποδεχόμαστε ως ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ την εργασιακή ΖΟΥΓΚΛΑ που έχουν δημιουργήσει οι εργοδότες και οι συνδικαλιστές τους.

Η ανάδειξη του τουρισμού από την κυβέρνηση και μεγαλοξενοδόχους ως ατμομηχανή και βαριά βιομηχανία της χώρας μας στοχεύει στο να κερδίσουν την συναίνεση μας στο να δεχόμαστε ακόμα περισσότερες θυσίες σε μισθούς και δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ την ΤΡΙΤΗ 10.30πμ

Με την σειρά του και κλείνοντας την συνέντευξη τύπου , ο Θωμάς Σαριδάκης αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων ,κάλεσε των κλάδο αλλά και όλους τους εργαζόμενους, να τιμήσουν τους αγωνιστές της πρωτομαγιάς παίρνοντας μέρος στην απεργία αλλά τονίζοντας ότι αυτό από μόνο του δεν φτάνει .’’ Θα πρέπει να συσπειρωθούμε , και μέσα από τα ταξικά σωματεία του ΠΑΜΕ με στόχο την ανασύνταξη του κινήματος , για να βάλουμε φρένο σε αυτήν την πολιτική που μας τσακίζει και για να έχουμε πραγματικές κατακτήσεις΄’ καλώντας τους εργαζομένους στα Νέα καταστήματα στις 10.30 πμ.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα