Χανιά | Και οι αγρότες στο συλλαλητήριο ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο

Την δυσαρέσκεια της ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο, το οποίο έχει κατατεθεί προς ψήφιση, εκφράζει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, η οποία συμμετέχει στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία νέων καταστημάτων.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει προς ψήφιση ακόμη ένα αντιλαϊκό Πολυνομοσχέδιο με προαπαιτούμενα μέτρα που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα αλλά και ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε σπίτια, χωράφια, στάνες και ότι άλλο περιουσιακό

στοιχείο.

Το Πολυνομοσχέδιο αφορά στους αγρότες και κτηνοτρόφους αφού από 21/2/2018 οι πλειστηριασμοί θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά ώστε να εμποδίσουν τις αντιστάσεις και επεκτείνονται και για χρέη σε Εφορίες και Ασφαλιστικά ταμεία. Σχεδόν οι μισοί αγρότες και κτηνοτρόφοι χρωστάνε ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) και έτσι πάνω από το κεφάλι τους θα κρέμεται ως Δαμόκλειο σπάθη ο εκφοβισμός της κατάσχεσης.

Το Πολυνομοσχέδιο προβλέπει επίσης μειώσεις στα επιδόματα τέκνων που επιπλέον αφορά χιλιάδες αγροτικές οικογένειες.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την δήθεν «ανάπτυξη» χαρατσώνει ακόμη περισσότερο τα λαϊκά και αγροτικά νοικοκυριά όπως γίνεται με το Πολυνομοσχέδιο αλλά και τον Προϋπολογισμό.

Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ κατά 2% ενώ πλέον οι ασφαλιστικές εισφορές θα θεωρούνται ως εισόδημα για το οποίο θα φορολογούμαστε για φέτος στο 85% των εισφορών και από του χρόνου στο 100%.

Αύξηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια κατά 200 εκ ευρώ που πρακτικά σημαίνει ότι ο κάθε αγρότης θα πληρώνει ΕΝΦΙΑ 12 ευρώ/στρέμμα».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα