Χανιά | Και η Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου-Σελίνου αντιδρά στην υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Καντάνου

ΑνακοίνωσηΧανιά | για τη συγχώνευση τμημάτων στο Δημοτικό Σχολείο Καντάνου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου-Σελίνου:

“Βάσει της δοσμένης ενημέρωσης υπάρχει πρόθεση εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων να υποβιβαστεί το Δημοτικό Σχολείο της Καντάνου. Σκοπεύουν να προχωρήσουν σε σύμπτυξη όχι απλά τμημάτων, αλλά τάξεων.

Δεν είναι καινούργια αυτή η στόχευση, αφού χρόνια τώρα

η κάθε κυβέρνηση προβαίνει σε συγχωνεύσεις σχολείων, μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία, κατάργηση μαθημάτων κλπ. Αυτή τους η διαχρονική επιλογή γίνεται στο πλαίσιο της ανταποδοτικής λειτουργίας ακόμη και των σχολείων, στο πλαίσιο της λογικής κόστους – οφέλους ακόμη και για το πανανθρώπινο αγαθό της παιδείας. Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, σαν κερασάκι στην τούρτα, ακόμη περισσότερο θα υποβιβάσει τον ήδη υποβαθμισμένο δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου, αφού μέσα σε όλα, θα μπάσει ξεκάθαρα πια τους χορηγούς στα σχολεία, θα τα διακρίνει ακόμη περισσότερο σε «καλά» και «κακά», θα τσακίσει ακόμη περισσότερο τον παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού, και ευρύτερα του σχολείου.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών ενάντια στα σχέδια για την κατηγοριοποίηση των σχολείων, για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της γνώσης με τους γονείς και τους μαθητές πελάτες, για τη φίμωση και την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών είναι η μόνη απάντηση που δικαιούται να δώσει ο λαός μας, οργανωμένα και ενιαία, σε κάθε τόπο. Καλούμε και στο δικό μας τόπο, κάθε γονιό, εκπαιδευτικό και μαθητή, κάθε κάτοικο ευρύτερα, να σταθεί απέναντι στην υποβάθμιση της περιοχής, απέναντι στην περαιτέρω απαξίωση των σχολείων.

Παλαιόχωρα 14/10/2021
Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Γεωργιλάκης Γιώργος
Λιτσαρδάκης Νίκος
Μαράκης Βαρδής
Παπαδάκη Χαριτίνη”

zarpanews.gr

The post Χανιά | Και η Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου-Σελίνου αντιδρά στην υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Καντάνου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα