Χανιά | Και επίσημα ΠΟΠ το Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης | Παρουσίαση στο «Κερνάμε Ελλάδα» | Photos

Θετικά δείγματα για τους μελισσοκόμους της Κρήτης φέρνει η πιστοποίηση της κρητικής ποικιλίας μελιού ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Αυτό θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στο 4ο Παγκρήτιο Συνέδριο Μελισσοκόμων που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ».

ΠΟΠ το «Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης»

Παρουσιάζουμε επίσημα το «Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης» με την κατοχύρωση ΠΟΠ, εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να ενημερωθούμε

από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης για την πιστοποίησή του, τόνισε ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων, Ηλίας Χαλακατεβάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Στόχος είναι να αναδείξουμε ξανά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουν τα προϊόντα μας στην Κρήτη αλλά και τις γεύσεις όλης της Ελλάδας, με συμμετοχή πάνω από 70 περίπτερα από όλη την Κρήτη, με τη συμμετοχή όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων.

Σε αυτό το 3ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», η Περιφέρεια Κρήτης δια μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης θα δείξει στις επιχειρήσεις τον δρόμο προς την εξωστρέφεια, έτσι ώστε να πιστοποιηθηούν με τον brandname ΚΡΗΤΗ-διαβατήριο για τις εξαγωγές, τόνισε ο ειδικός σύμβουλος της Αντιπεριφέρειας και υπεύθυνος του Φεστιβάλ, Δημήτρης Βενιανάκης.

Το στο 3ο Φεστιβάλ «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» ανοίγει της πύλες του την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς.

Κλικ εδώ για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα