Χανιά | Ικανοποίηση ξενοδόχων για τις στειρώσεις αδέσποτων στον Δήμο Χανίων

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την επιτυχή ολοκλήρωση του τριήμερου προγράμματος δωρεάν στείρωσης αδέσποτων ζώων από ομάδα Ευρωπαίων εθελοντών κτηνιάτρων στο δημοτικό κτηνιατρείο Χανίων με την υποστήριξη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και την αρωγή των μελών του συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων»» αναφέρει σε δελτίο τύπου η ένωση ξενοδόχων του νομού και συνεχίζει:

«Η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των αδέσποτων ζώων και η εγκατάλειψη των δεσποζόμενων είναι οι βασικές αιτίες αύξησης του πληθυσμού τους, η οποία αύξηση έχει αναχθεί στις μέρες μας σε

μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Οι τουρίστες που επισκέπτονται τον τόπο μας εντοπίζουν και αντιμετωπίζουν τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων, ως ένα δείγμα μη προστασίας και φροντίδας τους .

Όταν δε ενημερώνονται για τα κρούσματα δηλητηριασμένων ζώων μέσω δολωμάτων , που είναι επικίνδυνα για κάθε μορφή ζωής, εκδηλώνουν την απογοήτευση αλλά και την αντίδρασή τους, ότι δεν θα επισκεφθούν ποτέ ξανά τη χώρα μας .

Με αφορμή την ανάληψη της αρμοδιότητας της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων από τον κ. Μιχάλη Βλαχάκη, αναμένουμε από τον Δήμο Χανίων , στο μέτρο του δυνατού , να προχωρήσει σε δράσεις πρόληψης για την μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, καθιερώνοντας μεταξύ των άλλων σε σταθερή βάση προγράμματα στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα