Χανιά | Η βουτιά του αρχηγόπουλου της Χρυσής Αυγής στο Ενετικό Λιμάνι: Τι πραγματικά συνέβη;

Αθώους έκρινε το τριμελές πλημμελειοδικείο Χανίων τους τέσσερις πολίτες που δικάστηκαν μετά από μήνυση μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής για την συμπλοκή που είχε γίνει στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων τον Απρίλιο του 2013.
Στον χώρο του δικαστικού μεγάρου είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να εκφράσει την αληλλεγγύη του στους κατηγορούμενους.
Ακούγοντας την απόφαση οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν συνθήματα όπως «Ούτε στα Χανιά

ούτε πουθενά- Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Στη δίκη παρουσιάστηκε μόνο ένας από τους μηνυτές, ο οποίος με την κατάθεσή του, παρουσίασε την δική του ιστορία για τα γεγονότα εκείνης της ημέρας που σημαδεύτηκαν από την «βουτιά» στο λιμάνι ενός υποψηφίου βουλευτή της οργάνωσης.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα, ιδιαίτερα στο twitter, δείτε ΕΔΩ

«Τον χτύπησε επειδή ήταν Αλβανός»

«Είχα έρθει από τη Νορβηγία όπου ζω και εργάζομαι για να φροντίσω τον πατέρα μου επειδή η υγεία του είχε χειροτερέψει. Κρατούσα δύο μπουκάλια δώρο στον φίλο μου, τον Σ.Β. με τον οποίο μας συνδέει προσωπική σχέση άσχετα με την Χρυσή Αυγή. Εγώ δεν είμαι στέλεχος της Χρυσής Αυγής, αλλά απλός υποστηρικτής και ψηφοφόρος. Ήπιαμε λοιπόν τα μπουκάλια στο μαγαζί του, με φίλτρα νερού που είχε τότε. Μετά φύγαμε και μου είπε ότι ήθελε κι εκείνος να με κεράσει.

Με πήγε σε ένα μπαρ στην οδό Αποκορώνου και κέρασε ένα σφηνάκι και μετά άλλο ένα ο ιδιοκτήτης του μπαρ. Μετά φύγαμε και κατευθυνθήκαμε προς το λιμάνι. Ήμασταν σε ευθυμία. Στην Αγορά ο Β. έπιασε κουβέντα με κάτι Aμερικάνους στρατιωτικούς. Μετά άρχισε να φωνάζει και έκανε και τον ναζιστικό χαιρετισμό. Προχωρήσαμε προς το λιμάνι. Εκεί μπροστά σε μαγαζί ο Β. χτύπησε έναν Αλβανό. Μόνο επειδή ήταν Αλβανός, χωρίς άλλο λόγο. Μάλιστα κατάλαβα πως ήταν γνωστός του Αλβανός».

Όπως περιέγραψε, μέχρι τότε στην παρέα τους είχαν προστεθεί ακόμα δύο άτομα.

Ξαφνικά, όπως προσέθεσε, κατέφτασε ένα πλήθος περίπου 50 ατόμων και άρχισε να τους επιτίθεται με τραπέζια,καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκαν. «Με χτύπησαν άσχημα» είπε, χωρίς να είναι σε θέση να υποδείξει το ποιοι.

Μηνυτής: «Αυτά που λέει ο Β. ότι τον πέταξαν στην θάλασσα δεν ισχύουν. Ψεύδεται. Μόνος του βούτηξε»

Πρόεδρος: Δηλαδή βούτηξε για να γλιτώσει την επίθεση;

Μηνυτής: Ναι

Η δίκη συνεχίστηκε με τις καταθέσεις των μαρτύρων και ολοκληρώθηκε στις 13:30 περίπου το μεσημέρι.
Η κατηγορία αφορούσε «απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή και ηθική αυτουργία».

Ωστόσο, από την κατάθεση του μηνυτή δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να εμπλέκει τους τέσσερις κατηγορούμενους στον ξυλοδαρμό.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα