Χανιά | Η θεατρική παράσταση «…Και ο Πίτερ Παν θα πάει στραβά» στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

ΗΧανιά | Θεατρική ομάδα του Κυττάρου Χαλέπας ’’artκαλοι’’, το Δ.Σ του Συλλόγου και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, σε συνεργασία με το ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση με τίτλο «…ΚΑΙ Ο ΠΙΤΕΡ ΠΑΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ» βασισμένο στο έργο των H. Lewis και H. Shields, το Σάββατο 8/4/23 και την Κυριακή 9/4/23 και ώρα 20.00, στο θέατρο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ με είσοδο ελεύθερη για το κοινό (προαιρετικά μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα για τις αυξημένες ανάγκες του Παντοπωλείο Αλληλεγγύης, με αφορμή τις γιορτινές ημέρες

του Πάσχα).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Είναι η δεύτερη προσπάθεια μιας μικρής ερασιτεχνικής ομάδας (πέρυσι είχαμε το κουράγιο να ανεβάσουμε την πρώτη), που εξελίσσεται σε παρωδία. Αυτή τη φορά, ένα πλήθος απρόβλεπτων καταστάσεων αποκαλύπτει με μαγευτικό τρόπο τις διαχρονικές αλήθειες του κλασικού έργου του J. M. Barrie. Ο Πίτερ Παν, το μόνο αγόρι που δε μεγαλώνει, ζει με τα Χαμένα Παιδιά στη Χώρα του Ποτέ, παίζοντας φλογέρα (όπως ο θεός Πάνας).

Ανάμεσα στις περιπέτειές του με νεράιδες, πειρατές και γοργόνες, πετάει από το μυθικό νησί του σε ένα διαμέρισμα του Λονδίνου, στο δωμάτιο τριών κανονικών παιδιών που μεγαλώνουν (άσχετα αν το επιθυμούν ή το θεωρούν φρικτό) και γίνεται φίλος τους. Ο σκανδαλιάρης Πίτερ Παν συμβολίζει την αέναη και ξένοιαστη παιδικότητα. Καταδιώκεται από τον κουλοχέρη Κάπτεν Χουκ, που κουρσεύει πλούτη. Τον πειρατή καταδιώκει ο κροκόδειλος που του έφαγε το χέρι και έχει καταπιεί ένα ρολόι, σύμβολο της φθοράς του χρόνου και της θνητότητας. Το έργο ψυχαγωγεί και αφυπνίζει μικρούς και μεγάλους. Εξυμνεί τη ζωή ως μια τεράστια περιπέτεια, τον αλτρουισμό ως αντίδοτο στον εγωισμό, την αγάπη ως υπέρβαση του εαυτού μας και τη δύναμη της πίστης που ανασταίνει νεράιδες!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΠΙΤΕΡ ΠΑΝ: ΧΑΤΖΗΠΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΟΥΕΝΤΙ: ΔΡΑΚΑΚΗ ΤΖΕΝΗ
ΜΑΙΚΛ-ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ: ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΖΟΝ-ΣΜΙ: ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ ΝΑΥΣΙΚΑ
ΤΟΥΤΛΣ: ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΣΙΣΣΥ
ΓΟΡΓΟΝΑ: ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ ΛΗΤΩ
ΣΤΑΡΚΙ: ΤΡΑΧΑΛΑΚΗΣ ΜΑΘΙΟΣ
ΠΕΙΡΑΤΕΣ-ΧΑΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ: ΒΑΣΣΑΛΟΥ ΜΑΝΩΛΙΑ, ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ ΑΛΚΗΣΤΗ,
ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ ΛΗΤΩ, ΤΡΑΧΑΛΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΧΑΤΖΗΠΛΗ ΕΥΑ
ΑΦΗΓΗΣΗ: ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΚΗΝΗΣ: ΒΕΝΙΑΝΑΚΗ ΠΟΠΗ
ΒΟΗΘΟΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΩΝ: ΒΑΣΣΑΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ,ΤΣΟΥΦΑΚΗ ΛΙΑ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ/ΗΧΟΥ: ΛΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ/ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΣΕΝΑΡΙΟΥ/ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΚΗΝΙΚΑ: ΒΕΝΙΑΝΑΚΗ ΠΟΠΗ,
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: ΓΙΑΓΙΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΜΑΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

zarpanews.gr

The post Χανιά | Η θεατρική παράσταση «…Και ο Πίτερ Παν θα πάει στραβά» στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά |, …Και, Πίτερ Παν, Μίκης Θεοδωράκης,chania |, …kai, piter pan, mikis theodorakis