Χανιά | Η Σούδα τίμησε τον Άγιο Νεκτάριο

ΜεΧανιά | κάθε μεγαλοπρέπεια και με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Κάτω Σούδα, στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ναό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε και προσκύνησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό για ν’ ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν στη χάρη Του.

Στις Ιερές Ακολουθίες τόσο του Εσπερινού την Τρίτη 8 τρέχοντος μηνός όσο και του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας το πρωί της Τετάρτης ανήμερα της εορτής. προεξήρχε ο θεοφιλέστατος

Επίσκοπος Δορυλαίου κ Δαμασκηνός, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου, στους πειρασμούς και τις συκοφαντίες που δέχτηκε, τις οποίες τις ξεπέρασε με την υπομονή, την ελπίδα προς τον Θεό, την ανεξικακία και την αγάπη του.

Τόνισε ότι η εποχή μας έχει ανάγκη από τους Αγίους όπως το Άγιο Νεκτάριο. Μεταξύ τον άλλων είπε: «Ο Άγιος Νεκτάριος αγίασε επειδή ήταν συγχωρητικός και υπάκουος στο θέλημα του Θεού. Δεν κάνουμε υπακοή στο θέλημα του Θεού μόνο όταν αυτό μας φαίνεται λογικό ή είναι προς το συμφέρον μας. Κάνουμε υπακοή πάντα, είτε είναι προς το συμφέρον μας είτε όχι. Με την υπακοή είμαστε πάντα κερδισμένοι, το αποδεικνύει περίτρανα η ζωή του Αγίου Νεκταρίου.

Και μόνο ένα στοιχείο από το βίο του Αγίου Νεκκταρίου είναι ικανό να φανερώσει την αγιότητα του. Ποιό; Ότι ο κόσμος αυτός τον συκοφάντησε, τον αδίκησε, τον δίωξε, τον περιθωριοποίησε. Αλλά να γνωρίζετε ότι όταν ο κόσμος δεν σε αγαπά ή δεν σε τιμά, τότε αναλαμβάνει ο Θεός. Κι όταν η γλώσσα των κατηγόρων σπιλώνει και αμαυρώνει το όνομα σου και συ σηκώνεις αγόγγυστα και σιωπηλά αυτό τον βαρύ σταυρό, τότε έρχεται ο Θεός να σε δοξάζει.

Όσο ο κόσμος θα κυνηγάει τα παιδιά του Θεού, τόσο Εκείνος θα γεμίζει με αγίους τον ουρανό. Η κακία του κόσμου τούτου, πήγε να εξαφανίσει τον Άγιο Νεκτάριο από προσώπου γης και από την ανθρώπινη ιστορία και όμως ο Θεός τον έγραψε στην αιωνιότητα. Ο Άγιος ζει στους αιώνες και οι διώκτες του εξαφανίστηκαν και χάθηκαν.

Ο Άγιος Νεκτάριος με τον θαυμαστό βίο του και τα αναρίθμητα θαύματα του, μας εμπνέει, μας διδάσκει και μας δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο για να βαδίσουμε τον δρόμο προς τη σωτηρία, την αγιότητα και την βασιλεία των ουρανών».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου στους δρόμους της Κάτω Σούδας.

The post Χανιά | Η Σούδα τίμησε τον Άγιο Νεκτάριο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά |, Σούδα, Άγιο Νεκτάριο,chania |, souda, agio nektario