Χανιά | Η Περιφέρεια στο πλευρό των αθλητών ΑΜεΑ – Ειδικά αναπηρικά αμαξίδια παρέδωσε ο Καλογερής | Video+Photos

ΔύοΧανιά | ειδικά αναπηρικά αμαξίδια για το άθλημα καλαθοσφαίρησης με αμαξίδιο χάρισε την Πέμπτη η Περιφέρεια Κρήτης στον Παγκρήτιο Αθλητικό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων & Παραπληγικών “Αετοί Κρήτης”. Τα αμαξίδια παρέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων. Νίκος Καλογερής, στις εγκατασταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου Σούδας, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει και άλλοι φορείς να δείχνουν έμπρακτα την ευαισθητοποίησή τους απέναντι στα άτομα με αναπηρία:

“Υπάρχουν συνάνθρωποί μας με σοβαρά κινητικά

προβλήματα και που πρέπει να μην εγκλωβίζονται σε αυτή την κατάσταση, να βγαίνουν έξω, να αθλούνται, πράγμα που τους ωφελεί σωματικά και ψυχικά. Τα αμαξίδια αυτά που δίνουν τη δυνατότητα να παίξουν μπάσκετ άτομα με παραπληγία θεωρούμε ότι είναι ένα χρήσιμο δώρο γι’ αυτούς και θα προσπαθήσουμε σιγά-σιγά να καλύψουν τις ανάγκες και σε άλλα αθλήματα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε και καλό θα ήταν και άλλοι φορείς να στηρίξουν τους ανθρώπους αυτούς”, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Σκορδύλης, δήλωσε ότι η βοήθεια αυτή ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη:

“Σήμερα παραλάβαμε τα δύο τελευταία αμαξίδια από τη χορηγία της Περιφέρειας. Τα είχαμε μεγάλη ανάγκη, η προσπάθειά μας αντιμετωπίζει δυσκολίες και ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια. Προσκαλούμε και άλλους φορείς να στηρίξουν τον ειδικό, τον αναπηρικό αθλητισμό για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά αυτά που έχουν ανάγκη να βγουν από τα σπίτια τους και να περάσουν καλά, ή ακόμα και να τιμήσουν τη χώρα μας. Το μήνυμα που περνάμε στα παιδιά για να ενδιαφερθούν είναι ότι τους προσφέρουμε τριήμερες διακοπές σε κάποιο πρωτάθλημα, αρκεί να έρθουν να κάνουν ένα άθλημα και αυτό που ζουν στη συνέχεια είναι υπέροχο γι’ αυτά, τόσο πολύ που δεν περιγράφεται με λόγια”.

Τα αμαξίδια ήταν αξίας 4.000 ευρώ και είναι προσαρμοσμένα για συγκεκριμένους αθλητές, είναι δηλαδή.

Το ρόστερ των Αετών Κρήτης στο μπάσκετ είναι 13 άτομα και άλλα 10 συμμετέχουν στη σκοποβολή, την άρση βαρών με πάγκο και στίβο.

Δείτε δηλώσεις και φωτογραφίες:

zarpanews.gr

The post Χανιά | Η Περιφέρεια στο πλευρό των αθλητών ΑΜεΑ – Ειδικά αναπηρικά αμαξίδια παρέδωσε ο Καλογερής | Video+Photos| Video+Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα