Χανιά | Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Συσχετισμοί» του Βαγγέλη Λουλαδάκη

ΟιΧανιά | Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή «Συσχετισμοί» του Βαγγέλη Λουλαδάκη, τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022, στις 7:30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Porto Veneziano.

Με μία συλλογή που αντλεί την ποίησή της απευθείας από το μαγικό κόσμο των λαϊκών παραμυθιών και αφηγήσεων, ο Βαγγέλης Λουλαδάκης μάς χαρίζει ένα σημαντικό και διαφορετικό έργο.

«Και τί είναι αυτά τα σύντομα κείμενα; Μικρές πρόζες, μινιμαλιστικά διηγήματα; Διαθέτουν έναν υποτυπώδη χαρακτήρα και μια στοιχειώδη

πλοκή. Και όμως σαφώς δεν πρόκειται για αφηγήσεις: ο στόχος τους δεν είναι να διηγηθούν μια μικρή ιστορία, γιατί απουσιάζει από αυτά η όποια αφηγηματική ανάπτυξη· μάλλον φαίνεται πως επιχειρούν να μαρτυρήσουν με απλούστατα μέσα μια «μαγική» διαδικασία, να δώσουν σημεία ενός άλλου, μαγικού κόσμου. Εδώ δηλαδή είναι που μεταφερόμαστε στον κόσμο της ποίησης. Και εάν θα θέλαμε να τα χαρακτηρίσουμε ειδολογικά, θα ήμασταν πλησιέστεροι και στην ουσία και στη μορφολογία τους εάν τα ονομάζαμε πεζά ποιήματα», γράφει χαρακτηριστικά στον πρόλογο της συλλογής ο καθηγητής Σταμάτης Ν. Φιλιππίδης.

Μιλάνε για το βιβλίο:

Σταμάτης Ν. Φιλιππίδης, ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστηµίου ΚρήτηςΑργυρώ Λουλαδάκη, ποιήτρια, Δρ. Νεοελληνικής ΛογοτεχνίαςΝίκος Μπλαζάκης, καλλιτέχνηςΧρήστος Τσαντής, υπεύθυνος Εκδόσεων Ραδάμανθυς& ο Βαγγέλης Λουλαδάκης, ποιητής

Διαβάζει η Χριστίνα Βεριβάκη, σκηνοθέτης, ηθοποιός, ποιήτρια

zarpanews.gr

The post Χανιά | Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Συσχετισμοί» του Βαγγέλη Λουλαδάκη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα