Χανιά | Η παράδοση και οι γεύσεις των Μικρασιατών κατέκλυσαν το λιμανάκι της Νέας Χώρας | Video + Photos

ΜεΧανιά | αρώματα και γεύσεις γέμισε το λιμανάκι της Νέας Χώρας, κατά την εκδήλωση που πραγματοποίησε η Αδελφότητα Μικρασιατών Νομού Χανίων ο Άγιος Πολύκαρπος το απόγευμα του Σαββάτου.

Με την εκδήλωση, μεταλαμπαδεύονται οι γεύσεις και οι παραδόσεις της Μικράς Ασίας, στους νέους αλλά δημιουργούν και αναμνήσεις σε παλαιότερους. Η αγάπη για τις ρίζες που είναι έντονη στους Μικρασιάτες αναδείχθηκε μέσα από την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Για την βραδιά μαγείρεψαν Μικρασιάτικα εδέσματα, η Μαρία Εκμεκτσίογλου, ο Γιάννης Τσιβουράκης, ο Μανώλης Μπούχλης,

ο Γιάννης Κουφός και ο Αιμίλιος Ασλάνης.

Η γνωστή σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου, τόνισε την ανάγκη να διατηρείται η παράδοση από γενιά σε γενιά, ενώ μάλιστα ανέφερε πως μέσω των γεύσεων οι άνθρωποι ταξιδεύουν στο παρελθόν και ανασύρουν αναμνήσεις. Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα ενός ηλικιωμένου, ο οποίος όταν γεύτηκε τα εδέσματά της, έφερε στο μυαλό του τα παιδικά του χρόνια και το σπίτι της γιαγιάς του στο Αϊβαλί.

Kατά την εισαγωγή του, ο Αντιδήμαρχος Τάσος Αλόγλου, ανέφερε πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις καταφέρνουν να δείξουν αυτά που κατάφεραν να διασώσουν πριν από 100 χρόνια.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Η παράδοση και οι γεύσεις των Μικρασιατών κατέκλυσαν το λιμανάκι της Νέας Χώρας | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα