Χανιά | «Η Χημεία βρίσκεται σε κάθε έκφανση της ζωής μας» – «Δράσεις και αντιδράσεις» στο ΚΑΜ | Video + Photos

Εκδήλωση με θέμα τη χημεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιουλίου από το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Περιφερειακό τμήμα Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων ξεκίνησαν οι δράσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της Κρήτης με τίτλο «Δράσεις και αντιδράσεις».

Η εκδήλωση περιελάβανε

ομιλία στο ευρύ κοινό με τίτλο «Η κρυφή γοητεία της Χημείας» από τον επίκουρο καθηγητή του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Γιάννη Παυλίδη.

«Η γοητεία είναι κρυφή, γιατί η Χημεία βρίσκεται σε κάθε έκφανση της ζωής μας, χωρίς εμείς να το γνωρίζουμε» δήλωσε ο κ. Παυλίδης. Ο καθηγητής αναφέρθηκε στη ζήτηση που έχει το επάγγελμα του χημικού, με την ικανότητα των φοιτητών να έχουν μια ευελιξία ως προς τις μελλοντικές τους επιλογές. «Η χημική βιομηχανία δεν είναι πολύ μεγάλη στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν εταιρίες που θα μπορούσαν να δουλέψουν οι χημικοί» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στον τομέα της Διδακτικής Χημείας, κ. Γιάννης Μεταξάς αναφέρθηκε στις δυνατότητες ενός χημικού στην Ελλάδα κι όπως τόνισε χαρακτηριστικά, οι επιλογές αυτές δίνουν επαγγελματικές διεξόδους στους φοιτητές. «Στόχος μας δεν είναι να διδάξουμε κάτι, θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον στη επιστήμη της Χημείας και να αποδείξουμε πόσο μας διασκεδάζει» επισήμανε ο κ. Μεταξάς.

Τέλος, η μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο 1ο έτος του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευγενία Παπαστεφανάκη μίλησε για την επιλογή της στον τομέα αυτό και τί πραγματικά της έχει προσφέρει. «Βλέπεις τον κόσμο με άλλα μάτια ουσιαστικά, καταλαβαίνεις το κάθε πράγμα γύρο σου και μπορείς να ασχοληθείς με πάρα πολλά πράγματα» τόνισε η ίδια.



Μετά την ομιλία ακολούθησε επίδειξη πειραμάτων Χημείας για παιδιά και εφήβους από μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Χημείας και παρουσίαση επιτραπέζιων παιχνιδιών με θέμα τη Χημεία από μαθητές της Α’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Χανίων, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριάς τους, Χημικού, Ελένης Ατσαλάκη.

Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη του δήμου Χανίων, της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Η Χημεία| «Η Χημεία βρίσκεται σε κάθε έκφανση της ζωής μας» – «Δράσεις και αντιδράσεις» στο ΚΑΜ | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Η Χημεία, – Δράσεις, ΚΑΜ | Video + Photos,chania | i chimeia, – draseis, kam | Video + Photos