Χανιά | Η απάντηση τoυ Δήμου Πλατανιά στο ρεπορτάζ του zarpanews.gr για τις σπασμένες λάμπες

Τα ρίχνει στη… ΔΕΗ ο Δήμος Πλατανιά, για τις σπασμένες λάμπες και την έλλειψη φωτισμού στον κεντρικό δρόμο του οικισμού, λίγα μόλις μέτρα από την πλατεία. Όπως είχε αναφερθεί και στο αρχικό δημοσίευμα του zarpanews.gr(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), που αποτέλεσε και την αφορμή της ανακοίνωσης της Δημοτικής αρχής, οι λάμπες στους διπλούς φανούς είναι σπασμένες και κατεστραμμένες, βυθίζοντας στο σκοτάδι όλη την περιοχή.Η απάντηση του Δήμου Πλατανιά, περιορίζεται στο να αιτιολογήσει το γεγονός στους άκαρπους διαγωνισμούς προμήθειας

υλικών, ενώ «κλείνει» με την ελπίδα (!) ότι η ΔΕΗ «…άμεσα θα ηλεκτροδοτήσει τα σημεία που δεν έχουν έως σήμερα «φωτιστεί»…», καθώς ο Δήμος, όπως ξεκαθαρίζεται, έχει καταβάλει τα ανάλογα τιμήματα που απαιτούνται.

Και όλα αυτά συμβαίνουν στο σημείο που «σφύζει» ο τουριστικός παλμός του Νομού, σε μια περιοχή που επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες τουρίστες ετησίως.

Ακολουθεί η επιστολή-απάντηση στο zarpanews.gr από το Δήμο Πλατανιά:

«Κύριε Διευθυντά ,

σε απάντηση του δημοσιεύματος σας στις 20-5-2017, περί κατεστραμμένων φωτιστικών επί της ΠΕΟ στην ΔΚ Πλατανιά, έχουμε να παραθέσουμε τα παρακάτω:

Ο Δήμος Πλατανιά πραγματοποίησε διαγωνισμό προμήθειας ηλεκτρολογικού υλικού, – σχετική προκήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού Αρ. Πρωτ. 22424-21-12-2016-, ο διαγωνισμός όμως κατέστη άγονος για τη συγκεκριμένη ομάδα προμήθειας, λόγω μη υποβολής προσφοράς!

Η διαδικασία επαναλήφθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας, Ν.4412/2016, με την υπ. Αρ. απόφαση της Ο.Ε. 7841/09-05-2017 και ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διαπραγμάτευσης για υποβολή ανάλογης προσφοράς.

Από τα παραπάνω εύκολα συνάγεται, ότι δεν υπάρχει καμία ολιγωρία ή αδιαφορία στις καταγγελίες που σας έγιναν. Επίσης, ο νέος φωτισμός που εγκατέστησε η Δημοτική αρχή, με τεχνολογία οικονομικής κατανάλωσης, είναι από τα όρια του Δήμου Πλατανιά, στην Αγιά Μαρίνα έως και την ΤΚ Μάλεμε και φυσικά στις ΤΚ Γερανίου και ΤΚ Κοντομάρι-Πύργος Ψηλονέρου.

Ευελπιστούμε ότι η ΔΕΗ άμεσα θα ηλεκτροδοτήσει τα σημεία που δεν έχουν έως σήμερα «φωτιστεί», καθόσον ο Δήμος έχει καταβάλει τα ανάλογα τιμήματα που απαιτούνται.»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα