Χανιά | Φθορές πάλι στην παραλία του Καλαθά, από εργάτες της ΔΕΗ | Photos

Eπιστολή έστειλε η ομάδα Περιβάλλον Καλαθά στην οποία καταγγέλει φθορές από πρόσφατες εργασίες συνεργείου της ΔΕΗ | Photosστην παραλία.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου σε μεγάλο τμήμα του Ακρωτηρίου Χανίων (Καλάθας, Καμπάνι, Χωραφάκια, Σταυρός) πραγματοποιήθηκε μια οχτάωρη διακοπή ρεύματος (8:00 – 16:00), προκείμενου να αλλάξουνε στύλους της ΔΕΗ.

Για αυτήν την πολύωρη διακοπή ρεύματος- εν μέσω μάλιστα χαμηλών θερμοκρασιών- δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ενημέρωση στους κατοίκους των περιοχών.

Τα δημοσιά έργα διεξάγονται πλέον σαν να μην υπάρχουνε κανόνες, σαν να μην υπάρχουνε προϊστάμενοι, σαν να μην υπάρχει επίβλεψη από τις αρχές (είτε Περιφέρεια, είτε Δήμος), και πάνω από όλα σαν να μην υπάρχει λογοδοσία. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα (δείτε φωτογραφίες): στήθηκε ένας στύλος στην άκρη του δρόμου από όπου ξεκινάει η παραλία του Καλαθά, και στερεώθηκε με αντηρίδες (σύρματα που συγκρατούν  ως αντιστήριγμα τις κολώνες ηλεκτροφωτισμού) πάνω σε αμμόλοφο. Το πως μπορεί η κατασκευή να παραμείνει σταθερή μέσα στην άμμο, μένει να εξηγηθεί από τους αρμόδιους.

Μπήκανε βαριά οχήματα στη παραλία λοιπόν, καταστρέψανε τον μισό αμμόλοφο και την βλάστηση της (κρινάκια,αλμυρίκι και άλλα), σκάψανε έναν φαρδύ λάκκο (τον  οποίο δεν ξαναγεμίσανε αφού “ολοκληρώθηκε” το έργο), και φύγανε αφήνοντας πίσω τους μπάζα, άχρηστα υλικά κατασκευής και τα σκουπίδια τους (μπουκάλια, πλαστικά κύπελα, κτλ.).

Σίγουρα υπάρχουνε πιο σοβαρά θέματα αυτή τη στιγμή που απασχολούν την επικαιρότητα και τους πολίτες, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε περιβαλλοντικές και αντικοινωνικές πράξεις. Υπενθυμίζουμε ότι οι αμμόλοφοι και η βλάστησή τους αποτελούν φυσική προστασία κατά της διάβρωσης των ακτών (και σε πολλά τμήματα του, ο δρόμος που περνάει από την παραλία του Καλαθά είναι έτοιμος να πέσει). Δεν έχει καμία λογική να έχει στηθεί στύλος της ΔΕΗ σε αυτό το σημείο.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Φθορές| Φθορές πάλι στην παραλία του Καλαθά, από εργάτες της ΔΕΗ | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα