Χανιά | Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Γωνιάς

Στην Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, Κολυμβάρι, τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλοχίου, με την συμμετοχή πατέρων της Μονής και των Κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ανατολικής Κισάμου.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού και μετά την ανάγνωση του Ι.Ευαγγελίου σε διάφορες γλώσσες, αναγνώσθηκε η Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίω Πάσχα

και εψάλη η φήμη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, στον σύντομο χαιρετισμό του, σημείωσε: «Στο παραλήρημα της παγκόσμιας απελπισίας και στην βοή των ποικίλων απειλών, ανακατατάξεων και σκοταδιών, σε αυτόν λοιπόν τον ταραγμένο και πολύπαθο κόσμο μας, σε εποχές κρίσης, όπως μάθαμε να τις λέμε, λησμονώντας πως η ακρισία που κυριαρχούσε τόσο καιρό προκάλεσε όλο αυτό τον ζόφο, ανέτειλε και πάλι το Άγιο Φως της Ανάστασης. Αντηχεί και πάλι η ομολογία των μαθητών «ότι Ανέστη όντως ο Κύριος», ενώ ακούγεται ο αντίλαλος σε όλη την οικουμένη ότι «Αληθώς Ανέστη ο Κύριος».

Η Παναγάπη, ο Χριστός, με την Σταύρωση και την Ανάστασή Του εξαγνίζει, λυτρώνει, σώζει και ελευθερώνει τον κόσμο και τον άνθρωπο, καθώς ο δικός Του Σταυρός είναι το μέτρο της αγάπης Του και η Ανάστασή Του η ομορφιά και η δύναμη αυτής της αγάπης», ευχόμενος όπως: «Αυτό το φως, το φως της ελπίδας, της αγάπης, της χαράς, της ζωής, το φως που διαλύει τα σκοτάδια, νικά τον θάνατο και την παρακμή και μεταμορφώνει την ζωή μας, με την δύναμη και την χάρη του Αναστάντος Χριστού, αυτό το φως να πλημμυρίζει και καταυγάζει τις ψυχές και τις καρδιές μας, μήπως και μυρίσει λίγο άνοιξη η ζωή μας, μήπως και ανατείλει και πάλι το χαμόγελο, μήπως και ανακαινιστούμε μέσα στην δική Του άληκτη και απέραντη Αειζωΐα».

Στο τέλος του Εσπερινού, με τον ασπασμό της αγάπης, την προσκύνηση του Ι. Ευαγγελίου και τον Σταυρού ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος διένειμε πασχαλινά αυγά και τσουρέκια στους εκατοντάδες προσκυνητές που είχαν κατακλύσει τους προαύλιους χώρους της Μονής και, με κατάνυξη, συμπροσευχήθηκαν κατά την διάρκεια του Εσπερινού.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα