Χανιά | Έσωσαν λουόμενο στην Αγ. Μαρίνα – Από μηχανής θεός η ναυαγοσώστρια

Αστραπιαία λειτούργησε η ναυαγοσώστρια στην παραλία της Αγίας Μαρίνας το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ένας 66χρονος Δανός τουρίστας έπαθε ανακοπή και έχασε τις αισθήσεις του στη θάλασσα.

Ο άνδρας, ο οποίος είχε περιττά κιλά και νωρίτερα φέρεται να είχε καταναλώσει αρκετά μεγάλη ποσότητα φαγητού και ποσότητα μπύρας, μπήκε στη θάλασσα παρά το ότι δεν θα έπρεπε στην κατάστασή του.

Για καλή του τύχη, η ναυαγοσώστρια έσπευσε ταχύτατα, ανέσυρε τον 66χρονο στην παραλία και τον επανέφερε, κάνοντας χρήση και του εξοπλισμού που πλέον διαθέτουν οι ναυαγοσωστικοί πύργοι.

Ένας γιατρός που

βρισκόταν τυχαία στο σημείο έσπευσε επίσης να συνδράμει αλλά κατέληξε να δίνει συγχαρητήρια στη ναυαγοσώστρια, καθώς ο τουρίστας είχε ήδη επανέλθει.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο zarpanews.gr ο Παύλος Λιτινάκης, επικεφαλής της σχολής ναυαγοσωστικής Ocean Lifeguard Chania, όταν το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον Δανό, εκείνος είχε τις αισθήσεις του.

Ο κ. Λιτινάκης τόνισε ότι φέτος το καλοκαίρι στην περιοχή ευθύνης του, δηλαδή στις παραλίες του Δήμου Χανίων, δεν είχαμε πνιγμό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι… χαλαρά, καθώς πάνω από 200 ήταν τα περιστατικά όπου χρειάστηκε να επέμβουν, ενώ σε τρεις περιπτώσεις επανέφεραν ανθρώπους από ανακοπή καρδιάς, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος.

Η ναυαγοσωστική κάλυψη θα διαρκέσει ως τις 30 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Χανίων, χωρίς να αποκλείεται να δοθεί παράταση, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Έσωσαν| Έσωσαν λουόμενο στην Αγ. Μαρίνα – Από μηχανής θεός η ναυαγοσώστρια appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Έσωσαν, Μαρίνα –,chania | esosan, marina –