Χανιά | «Εργοδότες εκβιάζουν διανομείς για να τους ασφαλίσουν» – Απεργιακή κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ | Photos

70, 80 ακόμη και 120 ευρώ καλείται να δώσει στον εργοδότη του ένας διανομέας στα Χανιά, προκειμένου να τον ασφαλίσει πλήρως.  Για εκβιασμό από την μεριά των εργοδοτών έκανε λόγο το πρωί ο Πρόεδρος του Σωματείου Διανομέων Χανίων, Γιώργος Εμμανουηλίδης, μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 και στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη, με αφορμή την απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ,

στη Τζανακάκη, : «Δεν υπάρχει κάτι που να προβλέπει αυτή την κατάσταση. Είναι καθαρά εκβιαστικό κι όταν έχεις ένα διανομέα που τον βγάζεις στο δρόμο 10 και 12 ώρες για να κάνει τη δουλειά σου και τον εκβιάζεις για το εάν θα τον ασφαλίσεις ή όχι , το οποίο θα έπρεπε να είναι δεδομένο και όχι να το διαπραγματευόμαστε, είναι αυτό που οδηγεί και ένα διανομέα σε περίπτωση ατυχήματος, να είναι εντελώς ακάλυπτος .»

Οι διανομείς, παλεύουν να κατοχυρώσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην πλήρη ασφάλιση αλλά και να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και για το λόγο αυτό, το σωματείο των Χανίων, συμμετείχε στην Πανελλαδική απεργία που είχε εξαγγείλει για σήμερα ο κλάδος του Επισιτισμού – Τουρισμού.

Την ίδια ώρα, το σωματείο διεκδικεί ένταξη της ειδικότητας των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα :«Το επάγγελμά μας είναι βαρέο κι ανθυγιεινό και απαιτούμε να αλλάξει αυτό το πράγμα», είπε ο κ. Εμμανουηλίδης.

«Το 80% των επιχειρήσεων δουλεύουν με τα μηχανάκια των εργαζομένων.»

Μεταξύ των άλλων, οι διανομείς ζητούν την κάλυψη των εξόδων των δίκυκλων οχημάτων τους και τον εξοπλισμός αυτών από τις επιχειρήσεις. Ο κ. Εμμανουηλίδης τόνισε, πως το θέμα είναι ίσης σημασίας με την ασφάλιση των εργαζομένων: «Δε ζητάμε κάτι απλά για να δρομολογηθεί, είναι πράγματα που προβλέπονται από τη νομοθεσία, αυτή την ελάχιστη νομοθεσία που μας προστατεύει από πολλά πράγματα» και συνέχισε: «Δουλεύουμε με τα δικά μας μηχανάκια. Ο νόμος που ψηφίστηκε το 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι θα πρέπει να μας αποζημιώνουν με το 15% του μισθού μας για τη χρήση του μηχανακιού μας, είναι ταφόπλακα.»

Επίσης, το σωματείο διεκδικεί την απαγόρευση της διανομής  με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες: «Αυτό που ζητάμε δεν είναι απλά αυτό που ακούγεται, ο κόσμος να μην παραγγέλνει όταν έχει κακοκαιρία. Ζητάμε ένα νομικό πλαίσιο που να προβλέπει να μην δουλεύουμε στα ακραία καιρικά φαινόμενα, χωρίς ωστόσο να χάνεται το μεροκάματο », δήλωσε ο Πρόεδρος του σωματείου, Γιώργος Εμμανουηλίδης.

Μεταξύ των αιτημάτων των διανομέων είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου που καταργεί το οκτάωρο.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Εργοδότες| «Εργοδότες εκβιάζουν διανομείς για να τους ασφαλίσουν» – Απεργιακή κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ | Photos| Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Εργοδότες, – Απεργιακή, ΟΑΕΔ | Photos,chania | ergodotes, – apergiaki, oaed | Photos