Χανιά | Έως και 100% χρηματοδότηση μπορούν να εξασφαλίσουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι από το Leader | Photos

Τις πηγές χρηματοδότησης από προγράμματα για τις δράσεις των πολιτιστικών συλλόγων των Χανίων, ανέλυσαν σε μια ενημερωτική ημερίδα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου οι αρμόδιοι φορείς της πόλης.

Εξασφάλιση χρηματοδότησης από 80% έως και 100%, ανάλογα με το αν είναι κερδοδοφόρα ή όχι η δράση των πολιτιστικών συλλόγων, επιφέρει η ένταξη στα προγράμματα Leader όπως αναφέρει η προϊσταμένη κοινοτικών προγραμμάτων του ΟΑΚ Σοφία Μιχάκη, η οποία τόνισε ότι η έναρξη για συμμετοχή

στα προγράμματα αναμένεται το συντομότερο.Στο πρόγραμμα Leader, ωστόσο δεν μπορούν να ενταχθούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι εντός του αστικού κέντρου των Χανίων.

Συνεπικουρικά, στην ημερίδα αναλύθηκε το το κοινό έντυπο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του νομού Χανίων, που είναι ο πρώτος νομός σε εθνικό επίπεδο, που έχει αυτή την πρωτοβουλία, δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, Στέλιος Κουνελάκης.

Τέλος αναλύθηκαν τα φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα των Συλλόγων και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην σημερινή εποχή.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα