Χανιά | Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών στον δήμο Πλατανιά | Photos
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και αφύπνισης γύρω από το πάντα επίκαιρο ζήτημα της κακοποίησης των γυναικών που διοργάνωσαν ο Δήμος Πλατανιά | Photosκαι η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Πλατανιά (ΔΕΠΙΣ), με αφορμή την καθιερωμένη Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στο Πολύκεντρο Βουκολιών, με αφορμή το κλείσιμο της έκθεσης
Οι δράσεις συνεχίστηκαν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στο Πολύκεντρο Βουκολιών με το θεατρικό δρώμενο “Σπάσε τη σιωπή”, από την ομάδα “Αλατιέρα”.
Μέσα από τρία μικρά θεατρικά δρώμενα παρουσιάστηκαν στο κοινό οι μορφές βίας που μπορεί να υποστεί μια γυναίκα, λεκτική, ψυχολογική, σωματική. Στο δρώμενο συμμετείχαν οι Γαροφαλάκης Ελευθέριος, Κοντουδάκης Δημήτρης, Μηνάς Μιχάλης, Μπακοπούλου Άννα, Μαλτέζου Έφη, Φραγκεδακη Ματίνα, σε σκηνοθεσία- Μαλτέζου Έφης. Στον ήχο ήταν η Καστρινάκη Μαρία.
Η σχεδίαση της δράσης έγινε από την Λουπάκη Ασπασία Πρόεδρο της επιτροπής ισότητας και την Πενταράκη Δήμητρα.
Ακολούθησε ομιλία από την Υπαστυνόμο Α’ Ελένη Βιγλάκη με τίτλο “Φυλάκισε τη Βία – Ελευθέρωσε την Ψυχή σου!”, με τη στήριξη της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ανάγνωση ανώνυμου γράμματος από θύμα κακοποίησης για σκιαγράφηση θυμάτων και η διαδραστική άσκηση ”Σπάσε τα δεσμά”, με άτομα από το κοινό.
Την δράση συντόνισε και εμψύχωσε η κα. Πενταράκη Δήμητρα.
Η Αντιδήμαρχος Πλατανιά και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) του Δήμου Πλατανιά, κ. Ασπασία Λουπάκη, σε μήνυμα της, που μεταφέρθηκε στην εκδήλωση λόγω απουσίας της, τόνισε «….Όλοι μαζί οφείλουμε να δράσουμε με σεβασμό και ενότητα για να βάλουμε τέλος σε κάθε απάνθρωπο φαινόμενο ενάντια στο αυτονόητο δικαίωμα στην ζωή και την αξιοπρέπεια των γυναικών…».
Στον χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Πλατανιά και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας κ. Χρυσούλα Μαραγκουδάκη, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “…Ο Δήμος Πλατανιά και η επιτροπή του (ΔΕΠΙΣ), διοργανώνουν με αφορμή την Παγκόσμια Εξάντληση της Βίας κατά των γυναικών, που σκοπό έχει την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της κακοποίησης των γυναικών, τα φαινόμενα της βίας είναι αρκετά αυξημένα των τελευταίο διάστημα καθώς υπάρχει σημαντική αύξηση μετά την πανδημία του covid, που εκτός από άλλα ζητήματα ενεργοποίησε και παθολογικές καταστάσεις. Οι μορφές της βίας δεν είναι μόνο η σωματική, είναι η ψυχική αλλά και η λεκτική βία, για αυτό όλοι μαζί μπορούμε να σπάσουμε τη σιωπή να βρεθούμε μπροστά στην αλήθεια χωρίς φόβο και δισταγμό και να σταματήσει το φαινόμενο εδώ, ας κατανοήσουμε όλοι το εύρος του προβλήματος δίνοντας πληροφορίες ώστε να παρέμβει η κοινωνία και να αναδείξει το πρόβλημα, στέλνοντας από εδώ το μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης σε όλες τις γυναίκες που έχουν πέσει ενδοοικογενειακής βίας….”.
Χαιρετισμό επίσης απέστειλε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη- Κρασουδάκη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό και ο Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Χανίων- Ελαιουργείον κ. Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης, ο οποίος προσέφερε για τις ανάγκες της εκδήλωσης την ελαιογραφία «Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» της Ιρανής ζωγράφου Αζίτα Σαρεμί από τις Μόνιμες Συλλογές του Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον.
Επίσης παρουσιάστηκε, εκτός από την παραπάνω ελαιογραφία, και το έργο «Αφόρετο Φόρεμα» από την Mihelaki / Μιχελάκη Μαρια.
Πριν την έναρξη των παραπάνω δράσεων, πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του κτιρίου του Πολύκεντρου με χρώμα πορτοκάλι, χρώμα σύμβολο για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
zarpanews.gr
The post Χανιά | Εκδηλώσεις| Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών στον δήμο Πλατανιά | Photos appeared first on zarpanews.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ταξιδιώτης του χρόνου «αποκαλύπτει» τον νικητή του Μουντιάλ 2022 με πλάνα από τον τελικό (vid)
- Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Κατέρρευσε μέρος της σκηνής – Τραυματίστηκαν μαθητές
- Θεσσαλονίκη: Γιατί πήγε στο ξενοδοχείο η 19χρονη συνοδηγός μετά το δυστύχημα στην Καμάρα - Τι λέει στο ethnos.gr ο δικηγόρος της
- Μητέρα δεν μπορούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς, έφτιαξε Only Fans και βγάζει πάνω από 100.000 ευρώ το μήνα
- Αποκάλυψη Πέτσα: Είμαστε κοντά στις εκλογές
- Ασπιρίνη: Κάνει τελικά καλό στην καρδιά;
- Ελένη Μενεγάκη: Οι φωτογραφίες από το παρελθόν που είναι αγνώριστη
- Μπλε λωρίδα ταξί: Ο λόγος που υπάρχει αυτή η γραμμή
- «Λέει ψέματα η Ευγενία για την άμβλωση - Την πλήρωσαν για να πει όλα αυτά για την Κιβωτό» απαντά ο αδερφός της
- GNTM 5: Νόμιζε πως έχει την καλύτερη φωτογραφία και τελικά αποχωρεί
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις zarpanews
- Χανιά | Συγκλονίζει ο πατέρας της Έμμας: “Θέλω το παιδί μου κοντά μου, αλλά ξέρω ότι δε γίνεται”
- «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή»: Ποιοι παίρνουν σειρά για vouchers
- Τηλεθέαση: «Πόρτα» σε Μητσοτάκη – Γερμανού, είδαν Μουντιάλ και ελληνική ταινία
- Κιβωτός του Κόσμου: 300.000 οι καταθέσεις του πατέρα Αντωνίου, 10 εκατ. στα ταμεία της ΜΚΟ
- Σκορδά για Μενεγάκη και Κορομηλά: «Θα κάνανε 60% αν βγαίνανε να πούνε για την κόντρα τους»
- Χαβάη: Εκρήξεις στο μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στον κόσμο – Εντυπωσιακές εικόνες από το φαινόμενο
- Χανιά | «Η τέχνη ένας δρόμος για την συμπερίληψη ατόμων με αναπηρία» – Έκθεση φωτογραφίας για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ
- “I Wanna Dance with Somebody” – Έρχεται η ταινία αφιερωμένη στη Whitney Houston
- Καταιγιστικές εξελίξεις: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας
- Χανιά | Δις ισόβια στον 57χρονο για το διπλό φονικό στο Σφηνάρι – Ελαφρύτερη ποινή στον συνεργό του
- Τελευταία Νέα zarpanews
- Χανιά | Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών στον δήμο Πλατανιά | Photos
- Χανιά | Δις ισόβια στον 57χρονο για το διπλό φονικό στο Σφηνάρι – Ελαφρύτερη ποινή στον συνεργό του
- Τηλεθέαση: «Πόρτα» σε Μητσοτάκη – Γερμανού, είδαν Μουντιάλ και ελληνική ταινία
- Καταιγιστικές εξελίξεις: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας
- «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή»: Ποιοι παίρνουν σειρά για vouchers
- Χανιά | «Η τέχνη ένας δρόμος για την συμπερίληψη ατόμων με αναπηρία» – Έκθεση φωτογραφίας για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ
- Χανιά | Συγκλονίζει ο πατέρας της Έμμας: “Θέλω το παιδί μου κοντά μου, αλλά ξέρω ότι δε γίνεται”
- Σκορδά για Μενεγάκη και Κορομηλά: «Θα κάνανε 60% αν βγαίνανε να πούνε για την κόντρα τους»
- Κιβωτός του Κόσμου: 300.000 οι καταθέσεις του πατέρα Αντωνίου, 10 εκατ. στα ταμεία της ΜΚΟ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ανησυχία για ελλείψεις iPhone Pro μετά την «ανταρσία» εργατών στην Κίνα
- Cyber Monday: Πού θα βρείτε προσφορές εώς και 80% στα αγαπημένα σας προϊόντα
- Ρούλα Πισπιρίγκου: «Προαυλίζεται μόνη γιατί φοβάται για τη ζωή της, δεν βλέπει το φως του ήλιου», λέει ο Κούγιας
- Θεσσαλονίκη: «Η Εμμανουέλα ήταν και θα συνεχίσει να είναι μοναδική» λέει η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας
- Δημιουργία ιδρύματος «Μίκης Θεοδωράκης» στην Κρήτη, σύμφωνα με την επιθυμία του μεγάλου συνθέτη
- 13ο Συνέδριο DIY & Home Improvement: Πιο εντυπωσιακό και πολύπλευρο από ποτέ
- Metallica: Στον «αέρα» το καινούριο τους τραγούδι -Επιστρέφουν στη δισκογραφία με νέο δίσκο [βίντεο]
- Συντυχάκης για Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ επιμένουν να θάβουν τις συνακροάσεις στο ΚΚΕ
- Θεσσαλονίκη: Καταγγελία-σοκ κατά παιδοψυχολόγου για την υπόθεση της ασέλγειας σε ανήλικη αθλήτρια
- Τζέιμς Μποντ: Ποιος είναι ο 32χρονος Άγγλος ηθοποιός που είναι φαβορί για τον ρόλο του 007