Χανιά | Έκαναν τον μαυροπίνακα… τραπέζι πινγκ-πονγκ για μικρούς μαθητές | Video + Photos

| Video + Photos

Πινγκ – πονγκ θα έχουν από σήμερα και στο εξής την ευκαιρία να παίζουν οι μικροί μαθητές του 16ου δημοτικού σχολείου Χανίων, μετά την δωρεά που έκαναν από κοινού, Δήμος Χανίων και ΔΕΔΙΣΑ, οι οποίοι αποδέχτηκαν το αίτημα που είχε κάνει η σχολική μονάδα για την απόκτησή του.

Έτσι, τα συνεργεία του Δήμου Χανίων και της ΔΕΔΙΣΑ  μετέτρεψαν με ανακυκλώσιμα υλικά, έναν μαυροπίνακα σε τραπέζι πινγκ-πονγκ, προκειμένου να τον διαθέσουν στα παιδιά.

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας

Μιχάλης Τσουπάκης και πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ, δήλωσε: «Η τρίτη τάξη είχε ζητήσει από τον Δήμαρχο ένα γήπεδο πινγκ πονγκ. Είχαμε την ιδέα στο πλαίσιο αυτό να φτιάξουμε ένα τραπέζι πινγκ πονγκ στα πλαίσια της επαναχρησιμοποίησης. Ένας μαυροπίνακας που είχε φύγει από το σχολείο για μπουν οι καινούριοι οι διαδραστικοί. Αυτός ο πίνακας αντί να πεταχτεί, επαναχρησιμοποιήθηκε και βλέπουμε ένα γήπεδο πινγκ πονγκ, που μπορεί να μετακινηθεί και όπου τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν, να διασκεδάζουν και μέσα από το αίτημα που είχαν θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλά πράγματα που πετάμε. Στόχος είναι ένας, λιγότερα απορρίμματα, καθαρότερο περιβάλλον».

Στόχος του Δήμου Χανίων είναι να γίνει η δωρεά και σε άλλα σχολεία.

Στο μεταξύ, ο αντιδήμαρχος τοπικής οικονομίας, Γιάννης Νικηφοράκης, δήλωσε πως «για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή δείχνει την ευαισθησία και την θέλησή του να στηρίξει τις σχολικές μονάδες του δήμου μας. Μετά την μεγάλη επέμβαση που κάναμε πριν τα Χριστούγεννα με την τοποθέτηση παιχνιδιών μετά από χρόνια στις αυλές των νηπιαγωγείων, σήμερα προχωράμε σε μια πράξη που οι μαθητές ζήτησαν τα Χριστούγεννα με γράμμα που είχαν γράψει και σκεφτήκαμε με τον κ. Τσουπάκη πως μπορούμε να φτιάξουμε τέτοια παιχνίδια στα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά».

zarpanews.gr

The post Χανιά | Έκαναν| Έκαναν τον μαυροπίνακα… τραπέζι πινγκ-πονγκ για μικρούς μαθητές | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα