Χανιά | Έγκριση ισολογισμού απολογισμού στον δήμο Αποκορώνου

Σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαΐου, παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρόντες ο Ισολογισμός και ο Απολογισμός του οικονομικού έτους 2016, του δήμου.

Τα βασικά στοιχεία του απολογισμού, παρουσιάστηκαν από τον Διευθυντή διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του δήμου κ. Σταυρουλάκη Ματθαίο, από τα οποία προκύπτει ότι το γενικό σύνολο των εσόδων που εισπράχθηκαν κατά το έτος 2016, μαζί με το χρηματικό υπόλοιπο χρήσεως 2015, ανέρχεται

σε 9.790.846,24€, το σύνολο των εξόδων της οικ. χρήσης 2016 ανέρχεται σε 8.128.780,46€ και το αποθεματικό υπόλοιπο χρήσης 2016 ανέρχεται σε 1.662.065,78€.

Τα στοιχεία του ισολογισμού παρουσίασε ο κ. Σαλεβουράκης (ως εκπρόσωπος της λογιστικής εταιρείας «ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΙΚΕ») και την έκθεση ελέγχου παρουσίασε η ορκωτή λογίστρια κ. Μαρίνα Χρυσανθοπούλου. Όπως αναπτύχθηκε αναλυτικά, το καθαρό λειτουργικό αποτέλεσμα (εκτός προβλέψεων και αποσβέσεων)του ισολογισμού για το 2016 είναι θετικό κατά 498.630,21€, ποσό ουσιαστικά ίδιο με το θετικό αποτέλεσμα του προηγούμενου έτους (2015). Επίσης, αναπτύχθηκαν από την κ. Χρυσανθοπούλου οι βασικές παρατηρήσεις που αναφέρονται στην έκθεση ελέγχου.

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος κ. Κουκιανάκης, τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό γεγονός πως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επιτυγχάνεται ένα εξαιρετικό πλεονασματικό λειτουργικό αποτέλεσμα, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 7% (σε ετήσιο σύνολο λειτουργικών εσόδων 7.121.346,45€), πιστοποιώντας έτσι την σαφή βελτίωση της λειτουργίας του δήμου. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του δήμου για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν και τα αποτελέσματα που φέρνουν, καθώς επίσης και την κ. Χρυσανθοπούλου και τους λογιστές του δήμου για την παρουσίαση των στοιχείων του ισολογισμού και για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν με τον δήμο Αποκορώνου.

Zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα