Χανιά | Εμπορικός Σύλλογος: Ανοιχτή συνεδρίαση για τους κοινόχρηστους χώρους

Για συστηματική διαστρέβλωση των θέσεων του για τους κοινόχρηστους χώρους του δήμου Χανίων κάνει λόγο σε σχετική ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Σημειώνει μεταξύ άλλων πως «έγκαιρα σαν Εμπορικός Σύλλογος είχαμε διαμορφώσει άποψη επί του τότε υπό διαβούλευση κανονισμού, η οποία άποψη ήταν και η μόνη που διασφάλιζε τα κοινά συμφέροντα μικροεμπόρων -μικροεπαγγελματιών και του χανιώτικου λαού στην ελεύθερη πρόσβαση στην πανέμορφη πόλη μας, πρώτα αυτών, και μετά των επισκεπτών μας.»

Παράλληλα κάνει γνωστό πως για το θέμα των κοινόχρηστων χώρων την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις

6 το απόγευμα θα συνεδριάσει ανοιχτά το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων στα γραφεία του συλλόγου.

Η ανακοίνωση:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, διαπιστώνοντας την συστηματική διαστρέβλωση των θέσεων του σχετικά με τον κανονισμό παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Χανίων έχει να σημειώσει τα εξής:

Έγκαιρα σαν Εμπορικός Σύλλογος είχαμε διαμορφώσει άποψη επί του τότε υπό διαβούλευση κανονισμού, η οποία άποψη ήταν και η μόνη που διασφάλιζε τα κοινά συμφέροντα μικροεμπόρων -μικροεπαγγελματιών και του χανιώτικου λαού στην ελεύθερη πρόσβαση στην πανέμορφη πόλη μας, πρώτα αυτών, και μετά των επισκεπτών μας.

Υπενθυμίζουμε τη θέση μας επί του κανονισμού (Αρ.πρωτ.7136 τις 1/12/2016) με γνώμονα ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά κάτοικοι – επαγγελματίες –επισκέπτες με σύνεση και αλληλοσεβασμό.

…«Θεωρούμε ότι ,η μη ύπαρξη ολοκληρωμένης μελέτης για το σύνολο της πόλης που σκοντάφτει στην ολοκλήρωση καθορισμού χρήσης γης από το γενικό πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Χανίων, είναι κομβικής σημασίας για την εφαρμογή του προτεινόμενου κανονισμού».

«Πρέπει να υπάρξει ίση μεταχείριση και ξεκάθαρο πεδίο δραστηριοποίησης είτε από την χρήση τραπεζοκαθισμάτων είτε από την εναπόθεση εμπορευμάτων με ισονομία για όλους τους δρόμους».

«Επίσης να γίνει ξεκάθαρο το που ορίζονται ως περιοχές αμιγώς κατοικίας και εκεί να μην δίνεται καμία άδεια κατ εξαίρεση, που έτσι αλλάζει τον χαρακτήρα της παλιάς πόλης από κατοικημένης περιοχής».

Η διαμόρφωση αυτής της θέσης έγινε μετά από συζήτηση στα όργανα του Συλλόγου μας, έπειτα από επαφές και συζητήσεις που κάναμε με αρκετούς συναδέλφους και της «παλιάς» αλλά και της «νέας» πόλης.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι με το σχετικό δελτίο τύπου μας στις 16 /6/2017 με αριθμ.πρωτ.7278 αναφέραμε :

Τις όποιες επί μέρους αδικίες επιφέρει σε συναδέλφους η εφαρμογή αυτού του κανονισμού είμαστε αποφασισμένοι με συλλογικό τρόπο μέσα από μαζικές διαδικασίες να παλέψουμε για να διορθωθούν.

Αυτή η αποφασιστικότητά μας, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχει καμία σχέση με πιέσεις και συμφέροντα που έχουν άλλοι βάλει στόχο να εξυπηρετήσουν με την προώθηση της λογικής διαίρει και βασίλευε , βάζοντας προμετωπίδα συναδέλφους μας που πραγματικά πλήττονται.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων καλεί το σύνολο των μικροεμπόρων και μικροκαταστηματαρχών, ανεξάρτητα από το που βρίσκεται το κατάστημά τους, να συσπειρωθούν γύρω από τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων για να διεκδικήσουν αποτελεσματικά τα αιτήματα τους .

Να πυκνώσουν τις γραμμές του, να τον κάνουν πιο μαζικό, να μην αφήσουν κανένα περιθώριο σε όσους επιβουλεύονται την πραγματική ενότητα των συναδέλφων προωθώντας νέους αντισυλλόγους.

Υ.Γ1: Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα συνεδριάσει ανοιχτά το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων στα γραφεία του συλλόγου με τα εξής θέματα:

Κανονισμός παραχώρησης κοινόχρηστων χώρωνΚαθαριότηταΔημοτικά τέλη

Καλούμε τους συναδέλφους εμπόρους που επιθυμούν να έρθουν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε συλλογικά σε διαβούλευση με τον Δήμο Χανίων.

Υ.Γ2: Επίσης λυπούμαστε ειλικρινά που για άλλη μια φορά το μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων αλλά και του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χανίων ο κ.Ζερβουδάκης Παναγιώτης » πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη».»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα