Χανιά | Διχάζει το δημοτικό συμβούλιο η παραίτηση Βλαχάκη

Έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο η παράταξη Βλαχάκη με σημαντικές διαφοροποιήσεις και μέσα στην παράταξη Βάμβουκα για τις ενέργειες που έχουν γίνει στο θέμα των σκιαδίων.

Ο Δήμαρχος αναλαμβάνει από σήμερα καθήκοντα προέδρου στο Δημοτικού Λιμενικό Ταμείο ενώ παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο ως μέλος ο Μιχάλης Βλαχάκης, στην θέση της Ελευθερίας Αλιφιεράκη που παραιτήθηκε.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Ναυτιλίας διαμηνύει πως ο νέος νόμος που προστατεύει τις αυθαίρετες κατασκευές δεν αποτελεί εμπόδιο για την δρομολογούμενη από την Δημοτική Αρχή των

Χανίων, αντικατάσταση των σκιαδίων στο Ενετικό Λιμάνι.

ΕΔΩ: Χανιά | Τι λένε από το Υπουργείο Ναυτιλίας για τα σκιάδια στο Παλιό Λιμάνι

Στο μεταξύ, από τις παρατάξεις Αγγελάκη και Σαρρή αλλά και μέσα από την παράταξη Βάμβουκα εκφράστηκε η άποψη πως η μελέτη δεν ήταν έτοιμη να προχωρήσει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, όπως είχε ανακοινωθεί.

Αγγελάκη:»Ο νόμος σας έσωσε»

«Δεν έχετε μελέτη στα χέρια σας και ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί το 2018. Βιαστήκατε και κάνατε λάθος. Μπορούσατε να είστε έτοιμος, να είχατε πάρει τις εγκρίσεις και να μην σας προλάβει ο νόμος» ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Αγγελάκη.

Η τοποθέτησή της προκάλεσε την αντίδραση του κ. Ρίζου, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση στο λιμάνι στις δύο παρατάξεις των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών. «Προκλητική και θρασύτατη η τοποθέτηση Αγγελάκη (…) Εδώ ήμασταν ότι δέχτηκα τραμπούκικη επίθεση και οι παρατάξεις Σκουλάκη και Παπαδογιάννη έλεγαν ότι δεν συμβαίνει τίποτα και να συνεχιστεί η συνεδρίαση» ανέφερε μεταξύ άλλων. Από τη μεριά του κάλεσε τον κ. Βλαχάκη να παραμείνει στην θέση του λέγοντας: «Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι άνοιξε το θέμα που ως τώρα δεν είχε ανοίξει. Ο κ. Βλαχάκης θα έπρεπε να παραμείνει και να δώσει τη μάχη».

Σαρρής: «Η εφαρμογή της μελέτης ήταν πρακτικά αδύνατη»

«Η μελέτη παρουσιάστηκε μόλις τον Οκτώβριο. Αντικειμενικά αυτή η διαδικασία δεν προλάβαινε να προχωρήσει μέχρι τον Απρίλη. Έρχεται τώρα αυτή η νομοθεσία που για άλλες περιοχές είναι πολύ σημαντική αλλά στα Χανιά δημιουργεί πρόβλημα. Ο κ. Δήμαρχος είπε ότι πρόκειται για παρεξήγηση ενώ ο κ. Βλαχάκης παραιτείται αλλά παραμένει στο ΔΣ» ανέφερε ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών που έκανε λόγο για «επικοινωνιακό τέχνασμα» με πρόφαση τον νόμο.

Στην δευτερολογία του, συνέχισε λέγοντας πως «Μέσα στην παράταξή σας οι μισοί είναι με το α και οι άλλοι μισοί είναι με το β. (…) Ο Δήμαρχος και ο κ. Βλαχάκης έχουν μία εντελώς διαφορετική ερμηνεία και τοποθέτηση σε σχέση με το νομοσχέδιο όμως παραμένουν στο ίδιο ΔΣ, παραμένουν μαζί στον Δήμο και όταν λείπει ο ένας τον αντικαθιστά ο άλλος»

Παπαντωνάκης: Να μην δεχτούμε την παραίτηση

«Ο κ. Δήμαρχος είχε βγει και είχε στρογγυλέψει τα πράγματα. Τώρα φοβάμαι ότι σαν πρόεδρος θα τα στρογγυλέψει ακόμα περισσότερο και θα πάμε σε μία αποδοχή της κατάστασης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και κάλεσε το συμβούλιο να μην δεχτεί την παραίτηση του αντιδημάρχου και να συνεχίσει να στηρίζει την απόφαση που έχει πάρει πάρει.

Δήμαρχος… SuperMan

«Ως δήμαρχος έχετε πάρα πολλές αρμοδιότητες… Θεωρείτε ότι θα τα καταφέρετε;» συνέχισε. «Θεωρείτε ότι είστε Super man; Να συμμετέχετε στην ΔΕΥΑΧ, να είστε αντιδήμαρχος αθλητισμού, να είστε πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και να είστε και Δήμαρχος; Συγνώμη αλλά ένας δήμαρχος πρέπει να έχει και χρόνο για να παίζει τον ρόλο του Δημάρχου. Με αυτές σας τις κινήσεις είναι σαν να λέτε στους συνεργάτες σας ότι δεν είναι ικανοί να αναλάβουν» ανέφερε ο κ. Παπαντωνάκης.

Το θέμα της συγκέντρωσης αρμοδιοτήτων στο πρόσωπο του, έθιξαν στον Δήμαρχο και άλλοι σύμβουλοι, με τον ίδιο να απαντά ότι αυτό το κάνει όπου το κρίνει απαραίτητο για να βοηθάει την κατάσταση.

«Ειδικά για το δημοτικό λιμενικό ταμείο και εφόσον είχαμε αυτή την ατυχή εξέλιξη με τον νόμο, δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό να τον πείσω, παρά την επιθυμία μου να παραμείνει. Θέλω να δηλώσω την ισχυρή μας βούληση να προχωρήσουν τα πράγματα στο λιμάνι, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, αυτό σημαίνει η παρουσία μου εκεί» τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

Βλαχάκης: Το σχέδιο προχωρούσε

«Είχαμε ψηφίσει πίστωση για να γίνουν οι αποψιλώσεις από εργολάβο των Χανίων με τη σύμφωνη γνώμη της Αποκεντρωμένης. Οι καταστηματάρχες είχαν συμφωνήσει στην τυπολογία των σκιαδίων και έμενε μόνο η οριστική εφαρμογή της μελέτης» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Βλαχάκης και συνέχισε: «H παραίτησή μου είναι μία καταγγελία. Θα έπρεπε να εξαιρούνται οι περιοχές που διαθέτουν εγκεκριμένες μελέτες ή να αφήσουν στα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία την διακριτική ευχαιρεια του πώς θα προχωρήσουν.

Από την παράταξη Βάμβουκα εκτός από τον ανεξάρτητο Μανώλη Φραγκάκη και τον Δημήτρη Λεβεντάκη, στο θέμα διαφοροποιήθηκε έντονα και ο πρώην δήμαρχος Σούδας, Γιάννης Περράκης: «Βρείτε τρόπο να εκμεταλλευτείτε το νόμο. Πώς συζητούσαμε χωρίς να είμαστε έτοιμοι και χωρίς να έχουμε εγκεκριμένη μελέτη;» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα μετά την ψήφιση του νόμου, όμως θα επιμείνουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε ό,τι όπλα και μέσα έχουμε για να σπρώξουμε τα πράγματα προς αυτήν την κατεύθυνση» τόνισε, τέλος, στην τοποθέτησή του ο κ. Βάμβουκας.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα