Χανιά | Διαμαρτυρία για την απένταξη του δημοτικού σχολείου Ασκύφου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σφακίων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και την αντίθεσή του στην πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων να απεντάξει το Δημοτικό Σχολείο Ασκύφου από την λίστα των δυσπρόσιτων. Είναι αναγκαία η παραμονή του στην κατηγορία αυτή, καθώς πληρούνται όλα τα κριτήρια που θέτει το αρμόδιο Υπουργείο.

Τ’ Ασκύφου βρίσκονται σε απόσταση 52χλμ από την έδρα του νομού Χανίων και το Δ.Σ. στεγάζεται σε ένα ορεινό χωριό των Σφακίων με υψόμετρο 720μ. το οποίο είναι δύσκολα προσβάσιμο λόγω των ιδιαίτερων καιρικών φαινομένων. Από

το μήνα Νοέμβριο έως και τον μήνα Μάρτιο έχουμε προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου μας λόγω του παγετού, των βροχοπτώσεων που προκαλούν κατολισθήσεις στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου Βρυσσών – Ασκύφου , της ομίχλης και της συχνής χιονόπτωσης. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να παραμένει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα το οποίο δημιουργεί κενά στην ομαλή λειτουργία του.

Το αποτέλεσμα της απένταξης του από δυσπρόσιτο θα προσθέσει, στο ήδη βεβαρημένο μας σχολείο, τη δημιουργία κενών θέσεων διδασκόντων.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα