Χανιά | Χριστουγεννιατικό παζάρι αγάπης στην οδό Χάληδων | Video + Photos

Από αύριο Σάββατο θα λειτουργούν στην αρχή της οδού Χάληδων στα Χανιά | Χριστουγεννιατικότα σπιτάκια φορέων και συλλόγων της πόλης για την ενίσχυση του έργου τους.

Η δράση εντάσσεται στις χριστουγεννιάτικες δράσεις αλληλεγγύης του τμήματος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χανίων.

Στα τρία αυτά σπίτια από το Σάββατο θα ξεκινήσουν οι δράσεις με όλους τους συλλόγους και θα λάβουν χώρα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη

εκτός από το χριστουγεννιάτικο παζάρι της Χάληδων, αναφέρθηκε και στις χριστουγεννιάτικες δράσεις αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Χανίων, μεταξύ των οποίων τα γεύματα αγάπης στα Συσσίτια της Σπλάντζιας αλλά και η συναυλία με τον Γιάννη Παπατζανή την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 8 και μισή το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο, όπου αντί εισόδου, οι πολίτες θα προσφέρουν τρόφιμα προκειμένου να ενισχυθεί το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου:

«Φέτος αποφασίστηκε να τοποθετηθούν εδώ τα σπιτάκια, προκειμένου οι φιλανθρωπικοί σύλλογοι και τα σωματεία να μπορέσουν να προσφέρουν στον κόσμο αυτά που έχουν ήδη παρασκευάσει ή κατασκευάσει για να ενισχύσουν τους συλλόγους τους. Οι σύλλογοι που συμμετέχουν είναι το ΚΗΦΑΠ η Μεγαλόχαρη, η ΕΛΕΠΑΠ, το ΚΗΦΑΜΕΑ, η Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος», το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Χανίων και το Κέντρο βοήθειας νόσου Αλτσχάιμερ Χανίων καθώς για πρώτη φορά συμμετέχει φέτος και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των ζώων»».

Από την πλευρά της, η Τίνα Τσόντου, αντιπρόεδρος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού παραρτήματος Χανίων, ανέφερε πως φέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ίδρυσή του.

Η Χρυσάνθη Τζορμπαζάκη, εκπρόσωπος της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», δήλωσε πως η κοινωνική κουζίνα λειτουργεί εδώ και 6 μήνες: «Κάθε Κυριακή στον Προμαχώνα στήνουμε φαγητό για 80 άτομα, που έχουν την ανάγκη για ένα πιάτο φαΐ. Όλα τα έσοδα από το παζάρι θα τα διαθέσουμε σε τρόφιμα».

Η Μάγκυ Αρσενίδη διευθύντρια της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων δήλωσε πως «φέτος το σημείο όπου τοποθετήθηκαν τα σπιτάκια είναι πάρα πολύ καλό για να μπορέσουν να ενισχυθούν οι σύλλογοι. Αυτή η εποχή είναι πολύ σημαντική για εμάς. Το να ενισχύουμε την αλληλεγγύη είναι ακόμα πιο επιτακτικό. Αποδίδουμε καθημερινά έργο.»

 zarpanews.gr

The post Χανιά | Χριστουγεννιατικό παζάρι αγάπης στην οδό Χάληδων | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα