Χανιά | «Χλιμιντρίσματα» μέσα στο δημοτικό συμβούλιο | Photos

Αποφασισμένοι να μην συμμορφωθούν με την απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για περιορισμό του ωραρίου τους δηλώνουν οι αμαξάδες του Ενετικού Λιμανιού που παρέμεναν έως το απόγευμα της Τετάρτης έξω από τον Δήμο Χανίων ζητώντας να παρθεί πίσω το μέτρο. Ζητούν να «παγώσει» η απόφαση ενώ απειλούν ότι θα κινηθούν νομικά.

Μιλώντας στον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βαμβούκα, μετέφεραν την απόγνωσή τους, εξηγώντας πως το διάστημα από τις 7:30 μμ που τους επιβάλλεται στο εξής να αποχωρούν έως τις 9 μμ που παρέμεναν έως τώρα, είναι η μόνη ώρα της ημέρας που δουλεύουν ενώ όλη την ημέρα παραμένουν κάτω

από τον ήλιο για ώρες, για μία ή δύο κούρσες.

Αναφέρθηκαν ακόμη στην είσοδο τουριστικού λεωφορείου μέσα στο Ενετικό Λιμάνι, καταγγέλλοντας την λιμενική Αρχή για επιλεκτική αυστηρότητα μόνο απέναντί τους. Από τη μεριά του ο Δήμαρχος τόνισε πως η συγκεκριμένη απόφαση για την ώρα πρέπει να εφαρμοστεί καθώς μια πιθανή τροποποίησή της θα χρειαζόταν μήνες γραφειοκρατικών διαδικασιών και τους αντιπρότεινε να χρησιμοποιούν από τις 7 και μετά την ανατολική πλευρά του Λιμανιού με αφετηρία την Πλατεία Κατεχάκη κάτι που εκείνοι απέρριψαν χωρίς συζήτηση.

Αυτά συνέβησαν έξω από το Δημαρχείο λίγο μετά τις 5:30 μμ, κατά την άφιξη του δημάρχου αμέσως μετά την λήξη της συνεδρίασης της ΠΕΔ και ενώ στον πάνω όροφο ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Νωρίτερα το θέμα είχε συζητηθεί μέσα στην αίθουσα, με εκπρόσωπο των αμαξάδων να τονίζει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφαλείας καθώς οι άμαξες των Χανίων διαθέτουν υπερσύγχρονο σύστημα τροχοπέδησης που τους επιτρέπει να φρενάρουν μέσα σε δευτερόλεπτα. Ο ίδιος, επεσήμανε πως ποτέ δεν έχει συμβεί ατύχημα με άμαξα ενώ αμφισβήτησε και την νομιμόμητα της απόφασης λέγοντας πως πάρθηκε τελευταία στιγμή και απροειδοποίητα με τροποποίηση της απόφασης που είχε ληφθεί τον περασμένο Μάρτιο.

Αποστάσεις κράτησαν και οι παρατάξεις Σκουλάκη και Παπαδογιάννη, παρότι εκπρόσωποι τους είχαν ψηφίσει την απόφαση του Μαρτίου. Σε σχετικό σχόλιο, απάντησαν πως η απόφαση τροποποιήθηκε, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (ΔΛΤ) να απαντά πως αφενός αυτό που προστέθηκε ήταν ένα κόμμα, αφετέρου το σκεπτικό και το πνεύμα της απόφασης είχε γίνει αντιληπτό από όλους αφού υπήρχε η σχετική εισήγηση από τον τότε Λιμενάρχη Χανίων, κ. Βαλυράκη. Ο ίδιος εξήγησε πως το σκεπτικό αφορά λόγους ασφαλείας, καθώς κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο υπάρχει κοσμοσυρροή στην περιοχή. «Έχουμε εδώ εκπροσώπους ενός παραδοσιακού επαγγέλματος και δεν έχουμε καμία διάθεση να συγκρουστούμε μαζί τους» ανέφερε και προσέθεσε πως στις 7:30 μμ θα πρέπει να σταματά η επιβίβαση όχι όμως και οι βόλτες.

Το θέμα, παρόλο που δεν τέθηκε προς συζήτηση, αποτέλεσε αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ παρατάξεων και συμβούλων. «Μια ακόμα επαγγελματική ομάδα είναι στα κάγκελα» σχολίασε μεταξύ άλλων η κα Χατζηδάκη επιρρίπτοντας προσωπικές ευθύνες στον πρόεδρο του ΔΛΤ ενώ ο κ. Λειψάκης προσέθεσε πως «είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει» και ζήτησε λύση. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις της παράταξης Παπαδογιάννη με την κα Μυλώνακη να σχολιάζει πως «ο Βλαχάκης ξαναχτύπησε» ενώ την ανάγκη να βρεθεί μία εναλλακτική προέταξε ο κ. Σαρρής.

Ωστόσο τους τόνους ανέβασαν σύμβουλοι της πλειοψηφίας με τον κ. Κεμεσίδη να ζητά να παγώσει η απόφαση, τον κ. Κουκλάκη να διερωτάται από πού κι ως πού ο Λιμενάρχης θα υποδείξει στο συμβούλιο τι θα κάνει και γιατί ενοχλήθηκε από τις άμαξες και όχι από… τις ρακέτες που παίζουν στην παραλία οι λουόμενοι και τον κ. Φραγκάκη να σχολιάζει ειρωνικά πως σε λίγο η Δημοτική Αρχή θα απαγορεύσει στους πολίτες και τους επισκέπτες και το να «κατεβαίνουν» στο λιμάνι.

Λογομαχία Κεμεσίδη – Βλαχάκη

Αξιοσημείωτη ένταση δημιουργήθηκε και σε άλλο σημείο της συνεδρίασης και με αφορμή την παραίτηση του Νεκτάριου Αλεξανδράκη από το ΔΣ του ΔΛΤ και την αντικατάστασή του από την Σοφία Κοτσιφάκη. Σύμβουλοι άφησαν αιχμές για τον πρόεδρο, Μιχάλη Βλαχάκη με τον Μανώλη Κεμεσίδη να λέει πως το πρόβλημα το έχουν αυτοί που διοικούν και τον πρώτο να απαντά εκτός μικροφώνου καλώντας τον να σταματήσει. Τότε, ο Κεμεσίδης με φωνές και χειρονομίες, του είπε μεταξύ άλλων «Δεν θα σέρνεις εσύ την ομάδα όπου θέλεις. Έχεις πάρει πάρα πολύ αέρα και θα στον κόψω». Η λογομαχία έληξε σε ελάχιστα λεπτά μετά από παρέμβαση του προέδρου.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα