Χανιά | Αποκλεισμός της εφορίας στην κινητοποίηση για τους πλειστηριασμούς | Photos

Κινητοποίηση ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και συμβολικό αποκλεισμό της εφορίας Χανίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων και με τη συμμέτοχη σωματείων εργαζομένων και ομοσπονδιών.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Νίκος Βουρλάκης, «η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και αν γι αυτούς είναι επιτακτική ανάγκη οι πλειστηριασμοί, για εμάς επιτακτική ανάγκη είναι το να επιβιώσουμε και εμείς και οι οικογένειες μας.»

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου χαρακτήρισε την σημερινή κινητοποίηση ως μια μορφή αντίστασης

τονίζοντας πως αν προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις θα μας βρουν απέναντι τους.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων κ. Μανούσου Σταυριανουδάκη που σημείωσε πως αυτό που χρειάζεται είναι οργάνωση για να αποτραπεί «το σχέδιο τους να μας αρπάξουν τις περιουσίες και τα χωράφια μας.»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων κ. Φώτης Ρηγανάκος σημείωσε πως «θα διαμορφώσουμε όλους αυτούς τους μηχανισμούς στα πρωτοβάθμια σωματεία για να έρχονται όλοι όσοι έχουν πρόβλημα με πλειστηριασμούς να κουβεντιάζουμε και να αντιμετωπίζουμε συλλογικά την όποια κατάσταση.»

Σε δήλωση του επίσης ο κ. Νίκος Παπαντωνάκης μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ανέφερε πως «αυτά τα χρέη αυτά δημιουργήθηκαν όχι γιατί είμαστε απατεώνες αλλά γιατί μας έκοψαν τους μισθούς και τις συντάξεις» και πλέον δεν θα τους επιτρέψουμε να μας πάρουν και τα σπίτια μας.

Τέλος από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σεραφείμ Ρίζος είπε πως «είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την λαϊκή κατοικία ως δικαίωμα» σημειώνοντας πως οι θεσμοί και η κυβέρνηση απαιτούν νέες μεγαλύτερες θυσίες το επόμενο διάστημα.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την παράδοση ψηφίσματος στην προϊσταμένη της εφορίας Χανίων.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα