Χανιά | Από το Θέατρο Βλησίδη ως την Πύλη της Άμμου: Το Κουμ Καπί της παρακμής και της εγκατάλειψης | Photos

Σκουριά, διάβρωση, παρκαρισμένα οχήματα παντού, ζημιές και εγκατάλειψη. Το παραλιακό μέτωπο του Κουμ Καπί στα Χανιά, δεν θυμίζει σε τίποτα τις «δόξες» της προηγούμενης δεκαετίας.

Ένα μικρό οδοιπορικό του zarpanews.gr στην περιοχή, αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος απ’ άκρη σ’ άκρη του παραλιακού μετώπου.

Στα ανατολικά, η εικόνα του Δημοτικού Θεάτρου «Δημήτρης Βλησίδης» δεν παραπέμπει με τίποτα σε χώρo πολιτισμού. Συνθήματα και μουτζούρες ασχημαίνουν το κτήριο αλλά και τους απέναντι τοίχους.

Στην παραλία ακριβώς μπροστά κι ενώ οι πιο «θαρραλέοι» έχουν ξεκινήσει τα μπάνια, ντους και αποδυτήρια είναι σε απαράδεκτη κατάσταση.

Στύλοι φωτισμού και κάγκελα έχουν σκουριάσει (τι να τους κάνει ένα βάψιμο κάθε τρία χρόνια) ενώ και παγκάκια χρειάζονται επειγόντως συντήρηση.

Φυσικά, το νούμερο ένα πρόβλημα παραμένει η διάβρωση που έχει εξαπλωθεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο, δημιουργώντας συχνά – πυκνά καθιζήσεις αφού έχει «ξεκουφιστεί» όλο το τσιμέντο που τοποθετήθηκε όταν αναπλάστηκε η περιοχή, στη δεκαετία του 1990.

Παρκαρισμένα οχήματα στον χώρο που έχει απελευθερωθεί από το κλείσιμο επιχειρήσεων και όχι μόνο, υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την περιοχή που πριν λίγα μόλις χρόνια αποτελούσε δημοφιλή «πιάτσα» για τους Χανιώτες.

Και «κερασάκι στην τούρτα» η Πύλη της Άμμου, στο τέλος της διαδρομής, ένα μνημείο που κινδυνεύει πλέον με κατάρρευση.

Κι όλα αυτά με την τουριστική περίοδο να ξεκινά και τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες που έχουν απομείνει να ζητούν απεγνωσμένα έστω κάποιες προσωρινές παρεμβάσεις.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο η μελέτη της ανάπλασης παρότι έχει εγκριθεί από το ελεγκτικό συνέδριο, δεν προχωρά αφού πρέπει να ολοκληρωθούν οι συνοδές μελέτες (ακτομηχανική, στατική, περιβαλλοντική) ώστε το έργο να προχωρήσει συνολικά.

Μέχρι τότε, ορίστε μερικές εικόνες από το μέλλον…

Θυμηθείτε ΕΔΩ: Έτσι θα γίνει το Κουμ Καπί! | Δείτε σε φωτος τη μελέτη που πήρε το 1ο βραβείο

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα