Χανιά | Ρένα Τερεζάκη: “Όλη η αλήθεια για τη δεξαμενή άρδευσης στον Δυτικό Αποκόρωνα”

Ανακοίνωση για την υπόθεση τοποθέτησης δεξαμενής άρδευσης απέστειλε στα ΜΜΕ η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αποκορώνου, Ρένα Τερεζάκη:

“Πολλά δημοσιεύματα ακολούθησαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε την μίσθωση χώρου για τοποθέτηση δεξαμενής άρδευσης της καλλιέργειας των αβοκάντο στο Δυτικό Αποκόρωνα.

“Ακριβή αλλά αναγκαία λύση” ισχυριζόταν ο κ. Κουκιανάκης. Δίνω λύση στην άρδευση των αβοκάντο με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά.

Πρότεινε

άλλη λύση ο συνδυασμός της ελάσσονος αντιπολίτευσης η οποία όμως δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία.

Κατηγορηθήκαμε ότι συμβάλλαμε στην υπογραφή μιας ανήθικης και παράνομης σύμβασης , όταν το μόνο που πράξαμε ήταν να αποχωρήσουμε από ένα Δ.Σ ντροπής που δεν επικρατούσε η λογική και ο σεβασμός στις διαδικασίες.

Η δημοτική αρχή χωρίς έρευνα, χωρίς συζήτηση και χωρίς να προηγηθούν οι νόμιμες διαδικασίες προσπάθησε για άλλη μια φορά να προχωρήσει στην υπογραφή μιας παράλογης συμφωνίας, παρουσιάζοντας την ως μοναδική λύση για τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας του τόπου μας. Όπου θα γινόταν εκμίσθωση αγροτεμαχίου εμβαδόν 500 τ.μ,το μίσθωμα οριζόταν στο ποσό των 5000 ευρώ ετησίως ,προσαυξανόμενο κατά ποσοστό 25% ετησίως επί του ήδη καταβαλλόμενου για μέχρι και το πέμπτο έτος της σύμβασης ,ενώ από το έκτο έτος και μέχρι της λήξεως, τα εννέα χρόνια, θα παρέμενε σταθερό.Δηλαδή η εκμισθώτρια θα είσπραττε συνολικά το ποσό των 89.857 ευρώ για εννιά χρόνια???

΄Όμως υπάρχουν οι νόμοι και ο έλεγχος των παράλογων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής απερρίφθη από την αρχή της αποκεντρωμένης διοίκησης Χανίων λόγω του υπέρογκου μισθώματος και ως εκ θαύματος βρέθηκε άλλη λύση.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ

Ευχαριστούμε τον κ. Λαγαράκη Αντώνιο για τη δωρεάν παραχώρηση αγροτεμαχίου κατάλληλου για την τοποθέτηση δεξαμενής άρδευσης της καλλιέργειας των αβοκάντο στο Δυτικό Αποκόρωνα.

Για άλλη μια φορά ο απλός Αποκορωνιώτης με ανιδιοτέλεια , με τη αίσθηση της προσφοράς , της αλληλεγγύης και της αγάπης για το τόπο του δίνει λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και όλους τους συμπολίτες μας που έπραξαν το ίδιο κατά το παρελθόν για να τοποθετηθούν όλες οι δεξαμενές ύδρευσης στον Αποκόρωνα γιατί με τη προσφορά τους προς τους συμπολίτες τους και την τοπική κοινωνία αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση.

Ο αγώνας μας για την επικράτηση της λογικής και το σεβασμό στις διαδικασίες θα συνεχιστεί και όλοι μαζί θα πράξουμε το καλύτερο για τον Αποκόρωνα.

ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Ρένα Τερεζάκη”

zarpanews.gr

The post Χανιά | Ρένα Τερεζάκη: “Όλη η αλήθεια για τη δεξαμενή άρδευσης στον Δυτικό Αποκόρωνα” appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Αντιπολίτευση Δήμου Αποκορώνου, “Όλη,chania | antipolitefsi dimou apokoronou, “oli