Χανιά | Αντιδρούν γονείς και εκπαιδευτικοί στην υποβάθμιση των σχολείων – «Γυρνάμε έναν αιώνα πίσω» | Videos + Photos

| Videos + Photos

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά | Αντιδρούνμετά την απόφαση υποβιβασμού σχολικών μονάδων.

Κατά την συγκέντρωση γονείς και εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την απόφαση του υποβιβασμού, κάτι που όπως λένε θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα τόσο στη λειτουργία του σχολείου, όσο και στους ίδιους.

«Οι μαθητές θα στοιβαχτούν μέσα σε ενιαίες τάξεις. Παλεύουμε τα σχολεία

να παραμείνουν με τη λειτουργικότητα την προηγούμενη σχολική χρονια. Καλούμε τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας να ανακαλέσει», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Αντώνης Τσαλαπάκης.

Μάλιστα, ρίχνει και αιχμές στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Η διευθύντρια προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την πρόθεση του υπουργείου να μην υπάρξουν κοκκινισμένα σχολεία στο My School. Πέρυσι που έγιναν οι αντίστοιχες ενέργειες, τελείωσε η σχολική χρονιά με 85 κενά».

«Θα είναι καταστροφικό για τα ίδια τα παιδιά μας, προσπαθήσαμε να στηρίξουμε τα παιδιά μας με κάθε τρόπο την περίοδο της πανδημίας. Σε συνθήκες δύσκολες, θα στοιβάξουν τα παιδιά σε 25άρια τμήματα, ή θα στηρίξουν το καθεστώς της υποστελέχωσης. Η μια υποβάθμιση ακολουθεί την άλλη και η υποβάθμιση θα οδηγήσει στο κλείσιμο των σχολείων», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χανίων αναφερόμενη στην υποβάθμιση των σχολείων και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν γονείς και μαθητές κατά τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας.

Από τη μεριά του, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, αναφέρθηκε σε οπισθοδρόμηση της κοινωνίας και τελικά ερήμωση των απομακρυσμένων περιοχών. Γυρνάμε έναν αιώνα πίσω. Δεν μπορούμε να μιλάμε για σύμπτυξη τάξεων το 2022. Ενώ μάλιστα εξέφρασε την αγωνία του για πολλά παιδιά τα οποία ενδεχομένως να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σχολεία.

Την αντίθεσή της εξέφρασε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Δραπανιά η οποία μάλιστα αναφέρθηκε σε υποσχέσεις που δόθηκαν όταν έγινε συνένωση με άλλα σχολεία για μη υποβάθμιση της σχολικής μονάδας.

Την ίδια ώρα, προκλήθηκαν εντάσεις κατά την συνομιλία με την διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πόπη Ψαρουδάκη, όπου οι γονείς εξέφρασαν όλες τις ανησυχίες τους, με την ίδια να δηλώνει πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργεις ώστε να διαβιβασθούν τα αιτήματά τους. Παράλληλα, τέθηκε και το θέμα της παράλληλης στήριξης όπου πολλά παιδιά βρίσκονται στην αναμονή για την έγκριση εκπαιδευτικού καθώς αποτελεί μια χρονοβόρα διαδικασία.

Από τη μεριά της η κυρία Πόπη Ψαρουδάκη, ανέφερε: «Η κινητοποίηση φέρνει κάποιες ενδεχόμενες αλλαγές. Μπορεί να αλλάξει κάτι. Σίγουρα, όλα αυτά γίνονται όσο το δυνατόν νωρίτερα για να κάνουμε ότι μπορούμε για τα σχολεία μας. Η διεύθυνση έχει κάνει ό,τι καλύτερο μπορέι».

zarpanews.gr

The post Χανιά | Αντιδρούν γονείς και εκπαιδευτικοί στην υποβάθμιση των σχολείων – «Γυρνάμε έναν αιώνα πίσω» | Videos + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα